11. Den – celodenní výlet

29.Červenec 2008

Se zpožděním, ale přece 🙂 jste se dočkali 11. dne našeho tábora. V úterý jsme všichni vyrazili na výlet hned do několika míst ve středních a jižních Čechách. Mladší děti autobusem, větší vlakem a pěšky.

1. – 4. oddíl odjel nejprve do Chýnovských jeskyní, potom si malí indiáni prohlédli zámek Červená Lhota a zříceninu Choustník. Děti z 5. – 8. oddílu vyrazily do Kutné Hory, kde je čekala prohlídka bývalého dolu a historického centra města. Větší táborníky z 9. – 12. oddílu autobus odvezl na vlak do Votic, odkud pokračovali do Benešova a na Konopiště. Po prohlídce šli pěšky do Poříčí nad Sázavou a tam se ještě podívali na románský kostel Petra a Pavla. 13. a 14. oddíl se vypravil vlakem do Tábora, kde si prohlédl historické centrum a podzemí. Úplně nejdál se vypravili nejstarší táborníci z 15. a 16. oddílu, kteří ráno vyrazili vlakem z Votic do Benešova a po dvou přestupech se dostali do Sázavy. Tam se podívali do kláštera a spěchali na Český Šternberk. Po prohlídce smočili znavené nohy v řece Sázavě a díky mnohým přestupům se pak šťastně dostali zpátky do Votic.

Vzhledem k horkému počasí se většině indiánů podařilo cestou vykoupat a z Votic je pak autobusy odvezly až do tábora. Velký dík za trpělivost proto patří řidičům firmy Eichlerbus, kteří s námi absolvovali celý dlouhý výletní den.

A protože byli všichni unavení, rádi si po večeři odpočinuli nebo dali sprchu 🙂