10. Den – čtvrtá etapa Cetehu a táborák

28.Červenec 2008

A máme tu zase pondělí, 10. den tábora. Už jsme v půlce a ještě jsme spoustu věcí nestihli :(. Je ovšem i mnoho věcí, které jsme naopak zvládli, a jsme za to rádi. Předně je zde 4. etapa CETEHu nazvaná „Lov na bizona“. Malí i velcí indiáni měli za úkol pod dohledem svých kmenových náčelníků vyrobit střelbyschopné luky, se kterými se utkali ve dvou náročných disciplínách – ve střelbě na cíl v podobě téměř skutečného bizona (viz foto) a ve střelbě na vzdálenost. Děti si vedly nad očekávání dobře a je jen škoda, že Mezinárodní olympijský výbor stále ještě nezařadil střelbu na bizona mezi oficiální olympijské sporty. Jistě bychom měli v této disciplíně velké medailové ambice.

K večeru (kvůli velkému vedru) se též uskutečnilo další fotbalové utkání Jankovské ligy mistrů. Tentokrát proti sobě nastoupili fotbalisté z nejmenších oddílů. Podle očekávání vyhrál oddíl č. 4 symbolickým brankovým rozdílem 4:0. Fotbalisté z druhého oddílu však prohlásili, že do příštího roku se chystají o něco málo povyrůst, překvapit tak svého soupeře a porážku mu oplatit.

Večer nemohl být věnován ničemu jinému než půlicímu táborovému ohni. Oddílům 14 a 16 se v rekordním čase a za spolupráce všech dětí na táboře, které se cestou z lesa zastavily pro nějakou tu otýpku dříví, podařilo připravit báječný oheň. Pod taktovkou oddílových vedoucích a za doprovodu místního hudebního tělesa ve složení 4x kytara, mandolína, foukací harmonika a bubínek, vytvořily pak děti svým zpěvem skutečně pěknou atmosféru.