Ubytováno jest!

22.Červenec 2020

Ahoj jankovští přátelé a kamarádi!

Všem informací chtivým rodičů, babičkám, dědečkům, tetičkám a vůbec všemu příbuzenstvu a přátelům dáváme na vědomí, že „to máme pod střechou“ :). Vybaleno, zarovnáno. Chatičky a sruby budou následující asi tak dva dny úhledně porovnány a uklizeny. Udržet pořádek ve srubu pro čtrnáct dětí je trochu „čelendž“, jak se tak dneska říká :). No, nevzdáme to!

Možná si říkáte, jaké to tady vlastně máme a jak si tu žijeme. Žijeme si dobře :). Budíček v 7.15, pak vtipná rozcvička, zoubky a snídaně. V 9 jdeme na dopolední program. Někdo do lesa, někdo na louku, někdo na hřiště, všechno pěkně podle plánu, ať se nám – slovy klasika Járy Cimrmana – nekumulují horníci.  Když je pěkně, stihneme kolem oběda i bazén. Oběd je ve 12 a vaří vážně více než dobře! Nebojte, jak bude chvilka, zveřejníme jídelníček. 

Po obědě „poledňák“, pak sváča a hurá na odpolední program. Po večeři, která je v šest, je nástup a pak už poslední „várka“ zábavy. No a ve 21:30 už jsme celkem rádi, že je zas jeden den ten tam. Pokud tedy není zrovna noční hra, výsadek, táborák, přežití, přespání v tee pee… je toho hodně. A to je dobře.

Co bychom vám rádi ještě takhle z kraje řekli…. Jo – pište! A ne na náš web či facebook (tam nás můžete chválit a „lajkovat“, ať v té Americe vidí, jak jsme tady světoví), ale pěkně analogově, nejlépe rukou, pokud možno vlastní. Nemáme žádný sběrný email (prostě to nepovažujeme za tábornické, ať si kdo chce co chce říká….), takže šup do obchodu pro pohledy a vzpomenout si, jak se nadepisuje obálka a kam se píše směrovací číslo :). Jo, známky stojí ranec, ale děláte to pro děti, vytváříte jim prožitek, vzpomínku….stojí to za to. Když už v tom psaní budete, pište, ve kterém oddíle je váš malý (střední, velký) adresát, ať nám třídění pošty jde pěkně od ruky.

Určitě budete chtít vidět i nějaké fotky. Budou :). Letos to uděláme tak, že přímo na webu zveřejníme za každý den několik desítek fotek, jako takovou upoutávku či ochutnávku. Ovšem kompletní fotky za ten který den si budete moci prohlédnout a rovnou i stáhnout či vytisknout na odkaze, který zveřejníme. Budete si moci stáhnou v plné kvalitě jednotlivé fotky nebo celý balíček fotek, jak budete chtít. Fotek i videí bude hodně, slibujeme :). Děti si letos žádné fotky z tábora neodvezou (DVD je mrtvé a u flash disků jsme bojovali s kvalitou a kapacitou, takže jme opustili i toto médium), takže stahujte, ať se po návratu z tábora můžou společně s vámi zasmát a zavzpomínat. Jo, pozor, budete potřebovat heslo. To vám pošlou děti s prvním dopisem či pohledem. Snad ho napíšou dobře (malým táborníkům pomůžeme). Pokud by vám heslo nefungovalo, napište zprávu přes Facebook, heslo pošleme :).

A abychom nezapomněli – moc díky, jak jste zvládli předání dětí. Chtělo to trochu trpělivosti, ale vzhledem k okolnostem jsme vůbec rádi, že se tábor koná. Všichni jste přijeli včas, děti byly perfektně zabalené a skoro všechny děti mají skoro všechny věci ze seznamu doporučených věcí pro tábor :). Omlouváme se, že jsme si vás nepozvali dál do tábora a víc vám to tady neukázali. Ale dovnitř tábora za námi návštěvy nesmí, že prý by na nás mohly prsknout nějaký ten moribundus. My si ale spíš myslíme, že je to proto, protože náš tábor je vážně super a návštěvy by nechtěly odjet :).

Zdraví vás i marodka. Zatím nic, mají prázdno, takže dobrý a snad to tak zůstane.

Pokud všechno půjde, jak má, uvidíme se zase za tři týdny. Do té doby jen takto virtuálně zdraví tým 2. turnusu