První den je za námi

23.Červenec 2020

Máme za sebou první „celý“ táborový den prožitý od budíčku po večerku. Ráno se vstávalo dobře, málokdo vydrží první noc spát až do rozhlasu, co oznámí nový den a vyžene nás z postelí. Tedy málokdo z dětí, u dospělých nikdo zvuk budíku příliš v lásce nemá. Ale co naplat, nepřijeli jsme si šunky válet a vyspávat do oběda. Je třeba se chopit kormidla a nasměrovat den do bezpečného přístavu večerky.

Nijak ale nespěcháme, vše si sedá. Navazují se první přátelství mezi táborníky. Některá letmá, jiná na celý život. Vidíme nové tváře i ostřílené matadory poznávat svůj i protilehlý oddíl. Kluci dějí ramena a holky dělají, že je ignorují. Vše je, jak má být :). 

Otestovali jsme bazén. Voda skvělá, celý tábor se vykoupal (postupně, samozřejmě, Archimédes platí i na táboře, o bezpečnosti nemluvě…). Počasí nám totiž zatím přeje, i když v noci je chladněji. Dětem to ale nevadí, čtrnáct dětiček na srubu či čtyři na chatičce už si cimérku řádně vytopí… :).

Celý den jsme zůstali v oddílech a poznávali jsme okolí tábora. Někomu zní pojmy jako bunkry, na špici, Pajrovna, plivátko, u krmelce či Hartmany jako slova v cizí řeči, jiný se usměje při vzpomínce, co na těch místech na minulých táborech zažil. Takhle se budou za tři týdny culit všichni. Však uvidíte a uslyšíte, až budeme doma všechno vyprávět.

Celotáborovou hru zahájíme dnes, tedy ve čtvrtek. Hodně se na to těšíme! Už jsme zvědaví, co si pro nás ten Rudolf vymyslel. Ještě že máme tak šikovné a nadšené táborníky, kteří zvládnou každou obtíž či nesnáz. Kampak na nás, Rudolfíčku, to jsi ještě nepoznal Jankováky!  

Také přikládáme nějaké ty fotky jako upoutávku na galerii, kterou během dneška zprovozníme. Pořizujeme stovky fotek denně, máte se na co těšit :).