Fejeton na sobotu

25.Červenec 2020

Kdyby nám kalendář ráno neoznámil, že je dneska víkend, stěží bychom si toho vůbec všimli. A to proto, že dny v týdnu nemají na běh tábora téměř žádný vliv. Jen neděle si všimneme, ta je totiž posvátná v tom, že vstáváme o něco později, než v obvyklých 7:15. Je to svátek, zejména pro nás dospělé. Každá minuta dobrá, že ano…:). Neděle je také zpravidla tím dnem, kdy děti začnou dupat ve srubu už před sedmou a vás spolehlivě vzbudí. To pak polknete v duchu pár nadávek, marně zkusíte ještě na pár minut zabrat, ale jakmile si uvědomíte zbytečnost vašeho počínání, v duchu se zeptáte, proč se tohle děje na celém světě právě vám a kterého z bohů jste nakrkli, nasadíte úsměv a vylezete z kutlochu na světlo boží. Přesně takové ráno zítra očekáváme :).

Dnes tedy byla „všední sobota“. I když, všední, jak se to vezme. Nejstarší oddíly odešly přespat do přírody, nejmladší kluci šli přespat do tee pee,  jeden oběd odešel ven tudy, kudy přišel, a to opakovaně a nečekaně. Neodešli ovádi, komáři, muchničky, ani vosy. Taky kam by chodili, tady je pro ně ráj, jen se zakousnout. Kdo se nedrbe, není Jankovák. Z repelentu mají hmyzáci legraci, zvesela a labužnicky jej inhalují a nikterak se nenechají odradit ve své bodavé, kousavé a savé kratochvíli. Potvory.

Kotníčky zatím letos drží. To bude tím, že se pořád přežíráme, protože vaří vážně skvěle, pak se nám nechce hejbat. Teda alespoň nám dospělým. U dětí je to naopak. Patrně existuje nějaká nepřímá úměra mezi nechutí dospělého udělat rychlý krok po dobrém obědě a chutí dítěte sportovat, skotačit a blbnout :). 

Marodka zatím prázdná – snad to vydrží.

Počasí skvělé, naprosto táborové. Přes den světlo a teplo, v noci tma a taky docela teplo. Kdyby taková předpověď vydržela i dalších čtrnáct dní, nebudeme se zlobit. Ale až nějaký ten deštík přijde, budeme připraveni. Vytáhneme „mokré varianty“ našich programů a jedeme dál. 

 V neděli si zahrajeme druhou etapu CETEHU. Zatím vede Žatec, ale první vyhrání… ostatní města už si zuby brousí na žatecký skalp. Budeme všem držet palce, ať vyhraje ten nejlepší :).

Tým II. turnusu