Zprávy z putovního tábora

26.Červenec 2019

Jako každým rokem, i letos jsme pro starší kamarády zorganizovali putovní tábor nebo-li „puťák“. Putovní tábor se nachází mezi obcemi Oldřichov a Slapsko, přibližně 7,5 km vzdušnou čarou od tábora směrem n Mladou Vožici. Děti na něj vycházejí po snídani, setrvají celý následující den a po obědě dne dalšího se vracejí. Na večeři je tak již máme zpátky „doma“ :). Celkem tedy děti přespí tři noci ve stanu a pro některé kamarády je to mnohdy jejich první stanové přespání.

Na puťák chodí oddíly 7 až 12, vždy dívčí a chlapecký protioddíl zároveň. Oddíly jsou zde vyjma závozu vody a potravin odkázány sami na sebe. Pod dohledem vedoucích si musí rozdělit nezbytné „obslužné“ práce, což přispívá k vědomí společného úsilí a společnému prožitku. Na putovním táboře se také zpravidla ukáže, v kom se skrývá potenciální praktikant či praktikantka :).

Jedno je vždy jisté – zatímco na puťák odchází soubor jednotlivců, z puťáku se vrací tým. 

I když panují poměrně vysoké teploty, které jednoznačně nepřejí nějaké dálkové turistice, díky povětšinou stíněné cestě s možností koupání a s možností nákupu v koloniálu v Neustupově, je cesta i pro děti nezvyklé příliš chodit poměrně nenáročná. 

V galerii si můžete prohlédnou na cestě na puťák a z puťáku pořízené fotografie.