Sobotní očekávání

21.Červenec 2019

Jestliže jsme si v minulých letech občas díky nevyzpytatelnému počasí vypili kalich hořkosti do dna, dnes nám byli všichni bohové milostivi a dopřáli nám ideální táborové počasí. Polojasno, teplo, příznivý a akorát silný vítr, po dešti ani stopy. Co víc jsme si mohli na zahájení celotáborové hry přát?

Abychom ale nepředbíhali událostem…

Dopoledne i část odpoledne jsme strávili hrami. Na dětech byla patrná jistá nervozita. Jaké bude zahájení „CETEHu“? V jakém duchu? Šušká se, že prý má z tábora odletět skutečný horkovzdušný balón? To by bylo něco, takové zahájení na táboře ještě nebylo…

Odpolední program skončil již po šestnácté hodině, neboť poté již byl čas na brzkou večeři, a to z důvodu načasování zahájení. Před pátou hodinou již byly všechny oddíly najedené a připravené vyrazit mimo tábor (nebojte, brzkou večeři více než vyvážila večeře druhá…). Ten bylo nutné opustit, neboť jako mávnutím kouzelného proutku se naše táborové náměstíčko změnilo na kulisy prvorepublikové slavnosti ku příležitosti příjezdu samotného TGM! Děti se tak vrátily v čase o rovných sto roků zpět, aby byly svědky úspěšného odstartování expedice, jejímž cílem není nic jiného než záchrana celého lidstva před zákeřnou chorobou!

A jak se zahájení povedlo a co na to děti? To se dozvíte v další reportáži…