Bouře se blíží

06.Srpen 2016

Bouře se blíží!

Je to skutečně tak. To, v co jsme již téměř ani nedoufali, se stane skutkem. Jestli vše vyjde podle našich propočtů, již dnes bychom se měli vrátit do našeho času, do nám známého světa. Ale popořádku…

Včerejší den se nám podařilo přemoci ony podle všech dostupných informací vyhynulé divochy. Domluva s nimi se ukázala jako možná, avšak problematická. Divoši reagovali naprosto nepředvídatelným způsobem. V některých situacích s námi ochotně komunikovali, aby jen o chvíli později naše snaha o rozmluvu vedla k výbuchu vzteku. Nakonec se nám však podařilo zcela porozumět jejich jazyku a získat od nich pro nás tak životně důležité světlice z U.S.S. Cyclops.

Proč že jsou životně důležité? Protože se dnes večer promění ve vstupenku do první třídy na cestu do reality. Podle deníku Benjamina Briggse je třeba využít manganovou složku světlic, spojit ji v jeden silný zdroj tepla a světla a zažehnutím v konkrétní okamžik vyslat k obloze tepelnou a světelnou stopu. Pakliže toto provedeme přesně v okamžiku, kdy nad námi bude střed onoho elektromagnetického jevu, který naše letadlo poslal na tento tajuplný ostrov, měl by nás stejným způsobem dopravit do míst, která již lze najít v běžných mapách.

A podle deníku pana Briggse má být další bouře právě dnes večer, v 21 hodin našeho času… 

Abychom neusínali plni obav o to, zda se nám zítřejší pokus o opuštění ostrova podaří, uspořádali dospělí trosečníci pro všechny cestují, členy posádky U.S.S. Cyclops i palubní personál našeho letadla, malou večerní párty. Ta jako ventil nakumulovaného napětí zafungovala spolehlivě a my usínali s hlavami plnými hudby a tance.