3. den

22.Červenec 2015

I dnes jsme vstali do vymalovaného dne s nebem bez mráčku. Protože předpověď počasí i na dnešní den hlásila vysoké teploty, schovali jsme se před vedrem částečně do lesa a částečně do bazénu.

Ještě předtím jsme se však stihli společně protáhnout a zaskotačit si v rámci rozcvičky v prostorách před sruby. Starší i mladší kamarádi si při vytváření tanečních kreací v rytmu táborového tance rozproudili krev a zároveň vyhnali poslední zbytky ranního rozespání ze svých hlav. Únavu nahradili dobrou náladou a úsměvem. 

Vrcholem dne bylo zcela jistě večerní zahájení celotáborové etapové hry 2015 – Stezkou samurajů. Večerem nás provedl Hiroshi Tokugawa – přímý potomek slavného šóguna Tokugawy.  Shlédli jsme výjev z více než tři století staré události, v jejímž důsledku se právě dnes již legendární samurajský válečník Tokugawa stal snad nejznámějším šógunem všech dob. Ano, právě on byl tím slavným šógunem, který v Jankjótu léta páně 1653 pozvedl prapor spravedlnosti a slávy a s pomocí svých přátel – udatných bojovníků samurajů a hrdých, spanilých gejš – předal mladým, statečným lidem z Jankjóta samurajskou myšlenku a zajistil tak Japonsku mír na dalších 300 let.  Z dramatického ztvárnění události tehdejší doby nás doslova mrazilo v zádech a my jsme večer uléhali do našich postelí plni očekávání zítřejší první etapy letošní celotáborové hry.