16. den

04.Srpen 2015

Dnes jsme celý den obdivovali krásy české země. Za pomoci dvou autobusů jsme se vydali na celodenní výlet, který je jedním z neklamných znamení toho, že náš tábor se blíží ke svému konci. A kam že jsme se to podívali?

Oddíly 1 až 4 byly na výpravě v Kutné hoře. Vedle klasických turistických míst navštívily také muzeum lega, které přirozeně bylo pro děti největším lákadlem. Děti se také vykoupaly, takže si mohly naplno užít sluníčka a příjemných letních teplot.

Oddíly 5 a 6 absolvovali prohlídku Konopiště, která v nich zanechala silný dojem. Poté se oddíly přesunuly do Benešova, kde se vykoupily, prohlídly si náměstí a poté již směřovaly zpět do tábora.

Oddíly 7 a 8 se vydaly na v podstatě také již klasickou výletovou destinaci, a sice do Tábora. Po návštěvě klasických lákadel, které překrásný Tábor nabízí, se děti vykoupaly v Jordáně. Nákupní horečku zchladily v obchodním domě a bez jakýchkoliv problémů se plni dojmů vrátily vlakem do Votic a poté autobusem pohodlně až do Jankjóta.

Oddíly 9 a 10 se vydaly na trať Posázavským Pacifikem, což je letošní výletovou novinkou. Romantická trať a prohlídka Českého Štenberka byly zárukou spokojenosti dětí i dospělých kamarádů. Moc rádi bychom na tomto místě poděkovali společnosti Posázavský Pacifik, která nám organizačně a materiálně při realizaci výletu pomohla.

Druhou novinkou na seznamu míst, kam pravidelně jezdíme na výlety, byl velice zajímavý výlet do elektrárny Temelín, kterou navštívily oddíly 11 a 12. V rámci výletu se kamarádi podívali též do útrob přehrady Orlík. Nejstarším kamarádům technicky zaměřený výlet učaroval. Byl něčím zcela novým a nečekaným, neboť nebývá pravidlem, aby se děti v letních měsících vydávaly právě do zařízení tohoto typu. I tyto oddíly využily možnosti přírodního koupání.

Večer jsme byly svědky galavečera jankovské Placky. Vystoupení všech účastníků byla velmi poutavá a jak vystupující, tak diváci si celý večer náramně užili.