14. den

02.Srpen 2015

Jak se náš čas vyměřený pro pobyt v Jankjótu nachyluje čím dál více ke svému konci, tak máme čím dál tím intenzivnější pocit, že se tento čas zároveň zrychluje. Není tomu tak dávno a měli jsme před sebou první etapu celotáborové hry. A dnes jsme už stihli etapu pátou…

Etapa nás zavedla mezi japonské ostrovy, kde jsme měli za úkol obchodovat se zlatem a rýží. Aby to nebylo tak jednoduché, plavební cesty byly střežené zlými bojovníky nindža, kteří byli přichystáni potrestat každý náš chybný krok. 

Večer proběhla slavnostní večeře v naší Jankjótské japonské restaurace. Podával se tradiční rýžový pokrm a hodovalo se za pomoci japonských hůlek. Ti z Maiko a Minarai, kteří si nebyli ještě jisti svou technikou úchopu hůlek, měli možnost naučit se správnému úchopu a dokonale si tak vychutnat výraznou chuť japonské krmě. 

Po večeři jsme byli svědky zahájení japonských olympijských her, které proběhnou zítra a budou trvat celý den. Již teď se těšíme na zářivé sportovní výkony a na naplnění myšlenky fair play.