10. den

29.Červenec 2015

Ani se tomu nechce věřit, ale tábor se zlomil do své druhé poloviny. Máme za sebou spoustu skvělých her a dalších táborových aktivit, ale na druhou stranu nás některé typické táborové dominanty ještě čekají (pouť, olympiáda, janebův šílený závod, tři etapy celotáborové hry atd.). Už teď se jich nemůžeme dočkat!

Počasí nám dnes moc nepřálo, bylo spíše chladno a větrno, jakoby na kalendáři nebylo napsáno „červenec“, ale „září“. Avšak ani to nedokázalo naše Maiko a Minarai nijak zaskočit v přípravě na dosažení vyšších stupňů kodexu bušidó. Jako zpestření dne si pro nás dospělí senseiové připravili speciální poštovský vůz ve kterém za zvuku písně „Poštovský panáček“ popojížděli po táboře, vybírali poštu a také prodávali táborové pohledy a známky.

Odpoledne některé oddíly uspořádaly několik výprav do okolí, zatímco mladší kamarádi se věnovali výtvarným aktivitám. Celý den se tak nesl v jakémsi poklidu.

To však neplatilo o večeru. Večer se totiž konala diskotéka, která se tentokrát ukryla pod střechu staré jídelny. Uprostřed tanečního reje nám samurajové a gejši ukázali a zároveň nás naučili nový táborový tanec, který se jistě stane novým hitem celého Jankjóta. Všichni jsme si jej s velikou chutí zatančili  a už se nemůžeme dočkat, že si při zítřejší ranní rozcvičce tímto tancem rozproudíme krev v žilách.