Deník z Jankapulca – den první

17.Červenec 2014

Tak jsme konečně v Mexiku!

Po roce dlouhého čekání jsme se včera konečně vydali na dlouho očekávanou výpravu za létem plným zábavy, slunce, přátelství a dobré nálady. Po cestě, která proběhla bez sebemenších těžkostí, se před námi otevřel pohled na naše Pueblo – Jankapulco. Nejprve na nás přátelsky zamrkala jídelna a slíbila nám vynikající domácí kuchyni, pak jsme zamávali hřišti, které nás pozvalo na přátelský mač ve floorbale.

Sotva jsme se stihli pozdravit s bazénem, který jistě v mexickém vedru osvěží nejednoho domorodce, už nás pozvaly naše chatičky a sruby k ubytování. Hned jak jsme se rozloučili s předchozími obyvateli naší milé osady, už jsme spěchali vyzvednout si naše zavazadla, ze kterých jsme vybalili vše potřebné na naší mexickou výpravu.

Jakoby se i počasí těšilo na společně strávené chvíle v naší vesničce, a tak nám dopřálo uvítací ceremoniál v podobě letního deštíku a několika hromových salv za doprovodu světelných efektů. Poté se však slunce domohlo svého práva ukázat nám, jak se ukládá ke spánku, a tak nám nic nebránilo uspořádat na nástupišti první slavnostní setkání všech Jankapulčanů. Za zvuku národní hymny jsme vztyčili vlajku. U prvního táborového ohně jsme si pak společně zazpívali a uložili se k osvěžujícímu spánku.

Těšíme se, co přinese další den.