30. července LP 2012

30.Červenec 2012

Dnešní den jsme celý věnovali sportu všech druhů. Po včerejším slavnostním zahájení nás totiž čekaly každoroční jankovské Olympijské hry. Táborníci se podle věku rozdělili do šesti skupin, tři chlapecké a tři dívčí, a v těho skupinách se utkali v následujících disciplínách:

– běh 60 m,

– běh 100 m,

– skok do výšky,

– skok do dálky,

– střelba,

– plavání,

– hod oštěpem,

– hod kriketovým míčkem,

– hod granátem.

Některé disciplíny nebyly určeny všem táborníků. Např. oštěpem neházeli naši nejmenší kamarádi. Taktéž plavecké disciplíny byly uzpůsobené věkovým zvláštnostem dětí.

V duchu olympijských tradic nebylo účelem našich Olympijských her dosažení vrcholových sportovních výsledků, ale připomenutí si ducha fair play.

I když byl celodenní pohyb na čerstvém vzduchu a sluncem zalitých sportovištích odměnou sám o sobě, rádi jsme nejšikovnější kamarády při slavnostním vyhlášení dosažených výsledků odměnili zaslouženými medailemi. Jejich úspěch budiž inspirací pro ty, kterým se dnes tolik nedařilo. Ani tito kamarádi však nemuseli být smutní, neboť v duchu hesla „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“ jsme se dnes stali vítězi my všichni.