2. Den – Zahajovací divadelní scéna pro CETEH

21.Červenec 2009

Ranní budíček byl doprovázen hudbou z ampliónů. Dobrodruzi posilnění formou snídaně. Rohlík a pomazánka. Následoval nástup, kde Babeta (vedoucí 3.oddílu) a Lišák (vedoucí 6.oddílu) předvedli scénku, jak se má a nemá chovat dobrodruh v táboře.

Dobrodruzi vyrazili na dopolední program, kde se blíže seznámili s krajinou a se svými spolubojovníky, hráli různorodé hry. Vyčerpaní se vrátili na oběd, ovšem vepřo, knedlo, zelo jim zvedlo náladu. Během poledního klidu nás překvapil přílet divného stroje. Sám nevím, co to bylo za věc. Hučelo to, foukalo a lítalo bez žádné magie, což mi přijde opravdu nepochopitelné. Ale malí dobrodruzi z této věci byli nadšení. Lezli po ní, bavili se s lidmi, co s ní přilétli, a nechali se fotit v jejích útrobách.

Večer začal zajímavě. Sešli jsme se u velké brány, která spojuje více časoprostorů. Zde se slavilo 1000 leté výročí ode dne, kdy největší kouzelník a mág všech dob – Magik Magnus – zachránil říši Erebor od zkázy. Branou se snažilo proniknout převeliké zlo a on je zastavil. Každých deset let se Mars, Jupiter, Venuše a Alfa Centauri dostanou do vzácné konjunkce. Tehdy se brána mezi světy nabije vesmírnou energií a otevře průchod do světa dračích pánů – Dragonlandu.

Po všem tom shonu byli dobrodruzi velice rádi uloženi v postelích a mohli se těšit na další den.