6. Den – spřátelené utkání

24.Červenec 2008

6. den tábora byl opět ve znamení nepříznivého počasí 🙁 Obloha se na nás mračila, ale abychom byli spravedliví, o něco málo se oteplilo… Dopolední i odpolední program měly oddíly podle svých plánů, hledaly poklad v lese nebo vyrazily na průzkum do blízkého Jankova.

Táborová atmosféra byla ovlivněna ohlasy a diskusemi k včerejší noční bojové hře. Největšími „taháky“ byly hřbitov a katovna a u převozníka Cháróna všichni odvážlivci stvrdili svou nebojácnost podpisem do Knihy mrtvých.

V odpoledních hodinách se vydal výběr starších chlapců a dívek (22 táborníků) změřit síly v několika sportovních kláních do spřáteleného tábora Arakis, jenž své ležení rozbil poblíž Miličína. Chlapci se utkali v kopané a softbalu, dívky v přehazované a volejbalu. Ve velice bouřlivé atmosféře, podporované jednotnými tričky domácích, kteří nám přichystali doslova oranžové peklo (včetně bubnů, trumpet a ohňostroje), se neztratili ani jankovští fanoušci, kteří naše borce přišli povzbudit z puťáku.

Fotbalový tým předváděl skvělou hru a vstřelil vedoucí gól, ovšem v 2. poločase podlehl v bouřlivé atmosféře sílícímu tlaku domácích a nakonec prohřál 1:4. Skóre však neodpovídá průběhu hry, protože naši borci inkasovali dvě branky v samotném závěru utkání, když své síly vrhli do útoku ve snaze otočit stav utkání. Chuť si spravili v penaltovém rozstřelu, kdy se ani jeden z našich hráčů nemýlil a brankář předvedl skvělý výkon. Softbalové utkání výrazně ovlivnil déšť a to, že tento sport nepatří mezi naše dominanty. Proto je prohra 2:5 pro nás sympatickým výsledkem.

Čest tábora zachránily dívčí týmy, které hájily barvy Jankova v přehazované a volejbalu. Oba zápasy v přehazované jsme vyhráli shodně poměrem 2:0 a volejbal jen těsně prohráli.

A závěrem novinky z puťáku… 13. a 14. oddíl bojoval s nepřízní počasí stejně jako před nimi nejstarší táborníci, svým fanděním velmi pomohli našim sportovcům a večer ozdobili oblohu nad Miličínem barevným ohňostrojem.