5. Den – druhá etapa Cetehu

23.Červenec 2008

Dnešní dopoledne i odpoledne bylo opět ve znamení CETEH. Ve druhé etapě poznali indiáni, co je to hlad a jaká úskalí s sebou přináší lov. Na výpravě za potravou indiáni v doprovodu svých náčelníků vyrazili do rozsáhlých prérií pro kořist. Při plnění tohoto nesnadného úkolu museli bojovat nejen se svou únavou, ale také s největším nebezpečím, které může na lovecké výpravě indiána potkat – se strašlivým medvědem Grizzlym! Vše ale dopadlo dobře, indiáni se stihli nadělat dostatek zásob na dlouhou zimu, zatímco nevětší kořistí medvěda byly jen jedny roztržené tepláky. Dopoledne si při lovu vedl nejlépe kmen Watanaiové vedený náčelnicí Akaneketaka, který ostatní porazil, řečeno fotbalovou hantýrkou, rozdílem třídy. Mezi mladšími indiány odpoledne vyhráli Kowjankové.

Odpoledne se z putovní výpravy v pustinách vrátily oddíly 15 a 16. I přes nepřízeň počasí, které k nám místo letního žáru přiválo spíše tesklivou listopadovou romantiku, podle samotných indiánů výprava stála zato. A nakonec si užili i „návratovou“ horkou sprchu. Putovní ležení však nezůstalo opuštěné dlouho. Pomyslnou cestovatelskou štafetu převzaly oddíly 13 a 14, se kterými jsme se s přáním šťastné cesty a teplého počasí rozloučili po obědě.

Velkým překvapením se pro děti stala indiánská bojová hra, která proběhla v pozdních večerních hodinách. Oddíly 7 až 12 prokázaly, že mají pro strach uděláno. V noční strašidelné atmosféře plné tajemných zvuků a nadpřirozených bytostí obstáli všichni strašpytlové se ctí.