3. den

21.Červenec 2008

3. den tábora byl ve znamení 1. etapy celotáborové etapové hry (CETEH) „Indiánské léto“. Nazvali jsme ji „Barvy kmene“ a malí i starší indiáni a jejich náčelníci zdobili svoje kostýmy v indiánském duchu. Jak můžete vidět na fotkách, děti vyráběly indiánské čelenky, náramky, lapače snů a vymýšlely svůj kmenový pokřik. Pohybově nadanější indiáni pak dokonce předvedli originální indiánský tanec.

Velice populárním se stal taktéž náš indiánský jazyk, který děti měly za úkol se naučit. Že ho neznáte? Je velice jednoduchý! Za každou samohláskou vyslovte slabiku „k“ a k ní připojte opět onu samoshlásku. Z rohlíku tak máme rázem rokohlíkik, z auta akaukutoko a z bizona bikizokonaka.

Náramně se nám všem zamlouvala barevná indiánská trička, která vedoucí připravili již před táborem a děti si je oblékly těsně před etapou. Druhou stranu barevného indiána tak jankovští šikulové mohli pomocí spreje a šablony vyzdobit tak, jak jim jejich tvořivost dovolila. Trika se dětem tak vyvedla, že v nich někteří menší indiáni dokonce chtěli jít i spát. To jsme jim samozřejmě nedovolili, a tak si děti musely nechat zdát své indiánské sny v pyžamu, jak se na každého správného jankovského indiána sluší a patří 🙂

A aby toho nebylo málo, i přes poněkud chladnější počasí se nám podařilo postavit putovní tábor, na který jako první vyrazily dva nejstarší oddíly, 15. a 16. Na výstavbě tábořiště odvedli velký kus práce praktikanti a sporťák, kteří strávili celý den mimo tábor. Protože neprší, v pořádku přežili noc na dnešek a pod stany se jim líbí!

Akahokoj.