2. den – Zahájení cetehu

20.Červenec 2008

2. den tábora nám opravdu přálo počasí, skoro celý den svítílo sluníčko, a tak se mnozí i opálili

Nedělní budíček je později a náladu nám také zvedly koblihy a kakao k snídani. Dopoledne i odpoledne strávily oddíly v blízkém i dalekém okolí, kde si děti s chutí hrály a poznávaly nové kamarády.

Služební 16.oddíl spolu s vedením tábora měli práce až nad hlavu, museli totiž postavit indiánské teepe, vztyčit totem a připravit zahájení celotáborové etapové hry „Indiánské léto“. Když se přiblížil večer, zatáhla se obloha a drobný déšť na chvíli vyhnal všechny táborníky do chatek.

Pak ale slunce zase vykouklo za mraky a uprostřed tábora se probudila indiánská vesnice, v níž ženy připravovaly jídlo a zpracovávaly kůže a muže zrovna přitáhli z lovu bizonů. Společně se šamanem pak poděkovali Manituovi za dobrý úlovek, když tu se nečekaně objevily bílé tváře. Kovbojové chtěli vesnici zničit, ale šaman s velkým náčelníkem nepřátele pobili a zachránili lid tohoto indiánského kmene.

Hned zítra se spolu s nimi ovšem táborníci vydají hledat nová loviště, protože bílé tváře zabírají stále více a více půdy a stáda bizonů se stěhují směrem na západ. Proto budeme od první etapy celotáborové hry pátrat po nových územích, která přinesou mír a klid našim lidem…