12. den

31.Červenec 2015

Dnešek zcela ovládla další etapa naší celotáborové hry nazvaná „Džin“ – statečnost a hrdinství. Nahlédli jsme do jedné z nejtajnějších síní všech samurajů, která je nadepsána rudým písmem se zlatými okraji a stojí na ní nápis „bojové umění“. Malí Maiko i Minarai měli za úkol ve třech samostatných disciplínách předvést své umění a zároveň se zdokonalit v boji s katanou, střelbě z luku a vytříbit své myšlení v umění vedení taktického boje. Vydali se proto na Cestu meče, Cestu šípu a Cestu taktiky. Malí i velcí předvedli sebevědomé výkony a již nyní je zcela jasné, že bezpečnost Jankjóta bude jednoho dne v rukou těch nejlepších a nejodvážnějších samurajů a gejš. Mohli jsme se spolehnout také na počasí, která nám bylo nakloněno, a tak veškeré naše snažení probíhalo v téměř ideálních podmínkách.

V podvečer se v našem táboře zastavil potrhlý Janeba. Tento nestor všech bláznivých a poťouchlých pochodů si na zítřek pro nás připravil jeden ze svých veselých pochoďáčků, a tak se už nyní těšíme na zítřejší putování po veselých atrakcích. Když už nás Janeba poctil svou návštěvou, připravil si pro nás také obřad, kterým přijal malé i dospělé táborníky do obce Jankovské.  

Večer jsme shlédli překrásně vyvedené stínové divadlo. Tématem byla především čest a spravedlnost. Ve stínovém divadle se zbloudilý ronin Takynoha (samuraj bez pána) pokusil usmrtit nevinou gejšu. Jeho hanebný a podlý čin se mu nezdařil a naopak jej stihla spravedlivá odplata v podobě katany třímané rukou samuraje Yašimota.