Z oblak a tak vůbec

28.Červenec 2020

Pondělní ráno nás zastihlo v dobré kondici, odpočaté, připravené na bohatý program. Po snídani si kamarádi z devátého a desátého oddílu nazuli turistické boty, naladili toulavou náladu a vyrazili vstříc svému dobrodružství – přespání mimo tábor. Určitě by nejeden kluk či dívka raději zalehl k bazénu na ručník než ujít celých asi 8 kilometrů! Všichni ten pochod vpravdě maratónský ale zvládli bez úhony. Šlo se o to radostněji, když se děti mohly vykoupat cestou v nedalekém Neustupově a v Jiřeticích si koupit nějakou tu dobrotu.

Po celý den byl oddílový program. Brzy svou vůdčí roli převezmou spíše celotáborové dominanty, ale tyto dny, s výjimkou etap celotáborové hry, patří oddílům. 

Po poledním klidu se nebem nad táborem rozezněl zvuk silného turbomotoru. Po chvíli se nad koruny stromů vyloupl vrtulník, se kterého nás přilétli pozdravit naši kamarádi. Škoda, že v tu chvíli ještě nebyli v táboře kluci a holky z nejstarších oddílů, neboť byli tou dobou na své cestě z přespání mimo tábor. Jistě by si vrtulník také užili. Z vrtulníku a z paragánů jsme byli nadšeni, stejně jako byly nadšené holčičky ze třetího oddílu, které noc strávily v tee pee. Zima jim nebyla :).

Úterý bude opět patřt celotáborové hře, která nás tentokrát svede na kolbiště. Městské cechy budou mít za úkol zajistit si zbývající potřebné materiály na výrobu koruny. Už teď jsme zvědaví, jak se jim ve hře povede :).