CETEH čtvrtá etapa

31.Červenec 2020

Máme za sebou již čtvrtou etapu celotáborové hry. Tentokrát měly cechy za povinnost připravit se na vzácnou příležitost potkat se osobně se samotným císařem Rudolfem II. Veškerý potřebný materiál na výrobu koruny byl již předán do rukou magistra Kellyho, který sám vyhledal nejlepší klenotníky v celé říši, aby se pustili do výroby císařské koruny.

Císař zatím sezval všechno cechovní měšťanstvo na svůj dvůr k opulentní večeři. A večeře s vladařem by měla být právě tou příležitostí k prezentaci vytvořeného klenotnického skvostu. Večeře se bude konat v sídle císaře v nejbližších dnech.

Aby měšťané dostáli svým povinnostem a u dvora se nepohybovali nemotorně a nedopouštěli se společenských přehmatů, měli za úkol naučit se dvorním mravům a přichystat si pro potěch císaře tanec, kterým na císařské hostině jeho veličenstvo uctí. Dále měly cechy povinnost zajistit pro potřebu večeře různé pokrmy a lahůdky. Vedle pochytaných ryb musely cechy zajistit na říšských vinicích dostatečné množství lahodného červeného vína, aby císařské veličenstvo sucho v ústech nemělo. Taktéž se cechy zapříčinily, aby bylo na stole dostatek vepřového, drůbežího a dalšího masa.  

Cechům se vedlo následovně: mezi mladšími kamarády se na třetím místě umístili měšťané z Třeboně, druzí skončili po fantastickém výkonu jihlavští a vítězství připadlo cechu z Plzně. U starších kamarádů byli na třetí příčce měšťané z Plzně, druzí skončili domažličtí a štěstěna nejvíce přála Táboru.

Jsme zvědavi, jak se cechům povede v poslední třetině klání. Překvapí někdo svým výkonem, nebo spadne vítězství do klína favoritům? Je ve vzduchu snad cítit zrada a klam? Podaří se korunu pro císařovu hlavu vyrobit?

Těšíme se na rozuzlení, které se blíží mílovými kroky…