Táborové dozvuky – Janebova expedice

07.Srpen 2019

I když už nám dal letošní tábor své na shledanou, neznamená to, že by naše webové aktivity měly utichnout. Právě naopak! 

V rámci táborových dozvuků bychom rádi představili několik zbývajících videí a drobných reportáží, které jsme v průběhu tábora nestihli zveřejnit. Jednou z nich je letošní Janebova expedice. Jednalo se v podstatě o turisticko-obejvitelskou výpravu všech dětí na táboře na horu Blaník. Je skoro trestuhodné, že táborové děti v drtivé většině na tomto 638 m vysokém pahorku nikdy nestanula. Jedná se přitom o krajovou dominantu co do významu horopisného a o dominantu národní co do významu mytologického. Však kdo by neslyšel o blanických rytířích, že?

Děti jsme vysadili z autobusu poblíž úpatí pahorku, na který však dál děti již musely jít po svých. Pěšky se pak také vrátily až do tábora, kde na ně čekala chutná večeře. 

I my, dospělí táborníci, jsme měli z celé akce velikou radost. Při přípravě akce jsme k ní byli poněkud zdrženliví, neboť svým rozsahem jde v podstatě o druhý celodenní výlet, ale díky nadšení a energii sporťáka/vedoucího 10. oddílu Jakuba Palečka se celou akci podařilo dotáhnout až do zdárného konce. 

Jak si to děti užily můžete vidět na přiložených fotografiích a níže pak i v krátkém filmu :).

Více o hoře Blaník třeba zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Blan%C3%ADk