Příjezd na tábor

19.Červenec 2019

Tak jsme se opět po roce konečně dočkali! Jsme na táboře!

Po více než šesti měsících příprav nám začíná to pravé letní prázdninové dobrodružství. Rozepisujeme další kapitolu druhého turnusu a doufáme, že vložený čas, energie a invence zanechají v naší táborové kronice jen samé pěkné vzpomínky bez kaňky.

Jak už to tak první den bývá, příjezd na tábor je vždy ve znamení vybalování, převlékání postýlek, zdravotního filtru, seznamování se s táborovým řádem i s táborem jako takovým. Přes všechny tyto nezbytné náležitosti jsme si ale i tak našli čas, abychom společně strávili první pěkné táborové chvíle. Na závěr prvního nástupu nám praktikanti Michal a Honza předvedli velmi vtipnou scénku na téma chování dětí na táboře a respektování táborového řádu. Pak jsme se již odebrali k ohništi, kde jsme si za zvuku kytar zazpívali naší táborovou hymnu i další písničky, které máme rádi. 

Páteční den věnujeme celý seznamovacím či tzv. rozjezdovým hrám. Od rána máme proměnlivé počasí, občas sluníčko, občas mrak a drobná sprška, ale nic, s čím bychom si neporadili. Chceme pochválit a zároveň poděkovat rodičům, že důsledně všem táborníkům zabalili pláštěnku a i další tábornickou výbavu.

Také se nám množí dotazy, zda je či není možné dětem posílat emaily. Litujeme, ale zcela záměrně nemáme žádnou obdobnou sběrnou emailovou schránku. Taktéž dětem nevyřizujeme pozdravy ze sociálních medií ani z našeho jankovského TaTamu. Věříme, že nic nepotěší velkého či malého táborníka tolik, jako pestrá sbírka veselých pohledů a milých dopisů s rukopisem rodičů či kamaráda. Děkujeme za pochopení.