Posádka vzduchoplaveckého dobrodružství

08.Červenec 2019

Přátelé a kamarádi,

jistě jste již zvědavi na jakékoliv informace k blížícímu se táboru. Aby ne, vždyť odjíždíme již za 10 dní! Protože tábor již klepe na dveře, přinášíme vám medailonky jednotlivých oddílových vedoucích, praktikantů a prostě všech těch, kteří s vámi stráví báječné tři týdny plné pohody, zábavy a kamarádství. Informace k organizaci odjezdu, k táboru jako takovému a další různé praktické a užitečné rady, postřehy či sdělení vám budeme přinášet v následujících dnech. Těšíme se na vás a brzy na viděnou.

Tým II. turnusu.

 

Petr Přecechtěl
(hlavní vedoucí)

Milí Jankováci,

mám tu čest být součástí tohoto báječného týmu již od roku 1996. Vím, že jsme i v letošním roce pro všechny táborové děti připravili pestrý a zábavný program, okořeněný nejen táborovými dominantami, jako jsou třeba pouť, olympiáda či celodenní výlet, ale zejména netradiční a naprosto originální celotáborovou etapovou hrou. Věřím, že si děti tábor užijí a stráví krásné tři týdny.

 V dnešní době není lehké nacházet někoho, kdo je ochoten ukrojit ze svého tolik času a energie a věnovat je táborové myšlence. Chtěl bych proto zejména poděkovat všem táborovým i netáborovým kamarádům za jejich podporu a nadšení, se kterým nám s přípravou tábora pomáhají. Děkujeme vám.

Petr Volevecký
(zástupce hlavního vedoucího)

Drazí dobrodruzi! 
Má jankovská odysea započala již v roce 1997. Coby sedmnáctiletý benjamínek jsem přilnul k obci jankovské a od té doby pomáhám šířit její odkaz přes všechny kontinenty a někdy i přes všechny známé galaxie.  Každoročně jsem povolán vedoucím expedice k plnění všelijakých táborových úkolů. Tu něco vyfotiti, zahrát na kytaru, zorganizovat, zajistit, zprostředkovat. Zpočátku jsem se samozřejmě staral i o řadu expedičních oddílů a po sedm let jsem byl spoluzodpovědný za vedení celoexpedičních her. Nyní, stejně jako v několika posledních letech, mne však budete moci potkat coby člena podpůrného týmu, který se stará o to, aby expedice vůbec úspěšně vyrazila na svou třítýdenní pouť, zdolala všechna nebezpečí a vyznamenána úspěchem se šťastně vrátila do svého domovského přístavu a její účastníci do vroucího objetí svých blízkých. Těším se na vás a věřím, že i letošní výprava za dobrodružstvím se stane nezapomenutelnou vzpomínkou a naplní vás hřejivým pocitem přátelství a kamarádství.

Pavel Stružka
(volný vedoucí)

Ahoj táborníci,
jmenuji se Pavel a na Jankov jezdím už skoro 20 let. Stejně jako loni budu hlavasovi Petrovi pomáhat jako zástupce, aby vše fungovalo tak, jak má. Navíc stejně jako Pat a Mat budu vyrábět a opravovat, takže kdyby se vám něco rozbilo, neváhejte a přijďte za mnou. Věřím, že společně na Jankově prožijeme 20 krásných táborových dnů.

Martin Garlík
(zdravotník)

Ahoj přátelé, jmenuji se Martin, je mi 26 a budu se na táboře starat o zdraví dětí. Vystudoval jsem obor zdravotnický záchranář a momentálně pracuji v Motole na dětském urgentním příjmu. Mám rád chození po horách, lyžování a adrenalinové zážitky. Na Jankov jedu poprvé a moc se na to těším. Tak za nedlouho na viděnou.

Hanka Semerová 
(zdravotnice)

Milé Jankovačky, milí Jankováci,
jmenuji se Hanka a  na Jankov letos pojedu již podruhé opět v roli zdravotnice. Je mi 22 let
a pocházím z Opavy. Letos jsem zdárně ukončila studium oboru Všeobecná sestra na Univerzitě Palackého v Olomouci, a jelikož jsou tohle pravděpodobně mé poslední prázdniny, tak doufám, že si tábor skvěle užijeme bez zbytečných úrazů a bolístek. Na viděnou v červenci!

Míša Machačová
(volný vedoucí)

Milí kamarádi,
každé léto už od roku 1996 trávím 20 dní s Jankováky na našem táboře a ani letos tomu nebude jinak. Těším se na společně strávené chvíle v nádherné přírodě, spoustu her a dobrodružství, která nás letos přenesou o sto let nazpátek. Stejně jako v předchozích letech se budu moc ráda starat o to, abychom si mohli pěkně hrát a nic nám nechybělo J

Martin Liška
(volný vedoucí – CETEH)

Nazdar, stateční vzduchoplavci!
Píše se květen roku 1919 a přípravy na expedici Variola vrcholí! Účast těch nejlepších z vás byla již panem presidentem Masarykem schválena a mně bude velkou ctí stanout v čele vašich spolků, na daleké cestě do Indie, za léčivou rostlinou… Jako Dr. Emil Žába, cestovatel a dobrodruh, budu se snažit uplatnit všechny své zkušenosti, hlavně pak z cesty do Afriky a celkem sedmi celotáborových her, kterými jsme společně prošli v letech minulých…
Mimo vzdušné proudy naší výpravy napomáhám rozvoji mladé republiky československé v dopravě železniční, jako strojvůdce, v době volna se pak věnuji populární, moderní hudbě, coby hudebník swingového orchestru. 17 let na táboře v Jankově pak myslím dostatečně vystihuje zájem nad zájmy… J Přeji nám všem přímý vítr Indie – Jankov a krásné léto…

Radek Novotný 
(volný vedoucí)

Ahoj kamarádi, Jankovská mládeži, jmenuji se Radek Novotný a na tábor už jedu potolikáté, že už to nechci ani počítat. Budu tam zajišťovat přepravu všeho možného místní dodávkou z Jankova a zpět. Už se těším na hru, kterou pro nás připravil, kdo jiný, než Lišák a doufám, že se těšíte se mnou. Jako koníček mám hru na kytaru a klávesy. Takže: letu a všem vzduchoplavcům zdar!!!

Matěj Mužátko
(volný vedoucí)

Ahoj kamarádi, jsem Matěj a na Jankově již potřetí zajišťuji, aby fungovala technika (světla, promítání i zvuk při diskotéce nebo na divadle). Především však natáčím a stříhám videa, aby bylo u čeho vzpomínat na pestré jankovské zážitky. Tak vzhůru do oblak, ať jich je letos co nejvíc!

Štěpánka Jansová
(1.oddíl, vedoucí)

Ahoj Jankováci
Jmenuji se Štěpánka a na tábor s vámi zavítám poprvé jako vedoucí. Je mi 18 a studuji na střední zdravotnické škole. Baví mě tanec a malování, moc se těším na holčičky z 1. oddílu a věřím, že si užijeme spoustu zábavy. Tak na viděnou na Jankově

Štěpánka Benešová
(1.oddíl, vedoucí)

Ahoj Jankováci!
Jmenuji se Štěpánka, je mi 21 let a studuji Policejní akademii. Mám ráda sport, přírodu, legraci
a poznávání nových lidí. Proto se už nemůžu dočkat července, kdy společně vyrazíme na tábor. Brzy na viděnou.

Jitka Lepiarzová
(1.oddíl, vedoucí)

Ahoj všem dětem, rodičům i přátelům, 
letošní rok bude pro mě osobně moc zajímavý a už se na něj těším. Budu mít na starosti nejmenší slečny a v případě potřeby zaskočím i na marodce. Jsem z Prahy, pracuji ve FNKV, doma mám dva malé táborníky, kteří si léto bez Jankova neumí ani představit. Baví mě sport, cestování, knížky a hlavně život. 

Tak hurá na nejlepší tábor na světě, uvidíme se 18. 7. 2019

Andrea Neumannová
(1.oddíl, praktikant)

Ahoooj,

já jsem Andy. Vystudovala jsem SOŠ veterinární a ráda zkouším nové věci. Myslím, že jsem přátelská a komunikativní, sportovně založená a pro každou legraci. S dětmi pracuji od svých  15 let, na tábory jezdím odmala, jsem bývalý skaut (i když se říká: Jednou skaut, navždy skaut.). Žiju pro děti, zvířata a sport. Když mám možnost vyrazit ven, jako na vodu, kola nebo jen tak pod širák, tak neváhám a jedu – nač se dlouho rozmýšlet. Těším se na nové tváře a zážitky.

Aneta Plívová
(2.oddíl, vedoucí)

Ahoj kamarádi. Jmenuji se Aneta a je mi 18 let. Na Jankov jedu letos po jedenácté, vyzkoušela jsem si roli dítěte a praktikantky, ale letos mě poprvé čeká pozice oddílové vedoucí. Budu se starat o nejmenší chlapečky a už se na naše prázdninová dobrodružství moc těším. Ve svém volném čase ráda sportuji, trávím čas s přáteli nebo rodinou. Tak na viděnou za pár týdnů!

Anička Vartová
(2.oddíl, vedoucí)

Ahoj,
jmenuji se Anička a jsem studentkou předškolní a mimoškolní pedagogiky. Na Jankově budu mít na starosti 2. oddíl kluků. Ve volném čase se motám kolem divadla ze všech stran, ze kterých to jen jde, píšu, fotím, brnkám sem tam na kytaru, tancuju. Především ale věřím ve férovost a sílu dobrého kolektivu a těším se proto na vydatně společně strávených dvacet dní.
V létě na viděnou!

Jirka Simon
(2.oddíl, praktikant)

Ahoj kamarádi,
jmenuji se Jirka a je mi 16 let.  Jsem studentem informační technologie na střední škole v Kolíně. Na Jankov jezdím od roku 2012. Letos jedu poprvé na pozici praktikanta. Ve volném čase se věnuji hraní na kytaru, sportu a zajímám se i o hasičský sport. Už teď se zase těším na Jankov, jak si to všichni společně užijeme.

Adéla Kučerová
(3.oddíl, vedoucí)

Zdravím!!! Jmenuji se Adéla a je mi 19 let. Na tábory jezdím již od 8 let, ale letos poprvé vyzkouším pozici oddílové vedoucí. Lidé o mně říkají, že jsem milá, hodná a přátelská.  Ráda tancuji, čtu a bavím se s přáteli. Těším se, až vás všechny poznám a pořádně si to spolu užijeme. 

Petra Lovecká
(3.oddíl, vedoucí)

Ahoj táborníci,
jmenuji se Péťa a na Jankov jedu již podruhé. Baví mě cestování a turistika. Ve volném čase si ráda přečtu knihu, nebo poslechnu dobrou muziku. Nabíjí mě příroda a práce s dětmi. Moc se těším na společné chvíle strávené na letošním táboře, který si společně jistě užijeme.

 
Veronika Adamová
(3.oddíl, praktikant)

Ahoj všem!
Mé jméno je Veronika a je mi 16 let. Jsem studentkou prvního ročníku čtyřletého gymnázia v Hostivici. Letos pojedu na tábor již poosmé, ale poprvé jako praktikantka. Mám ráda výlety, cestování, hudbu, zábavu, ráda tancuji a trávím čas s přáteli. Miluji přírodu a práci s dětmi.
Moc se těším na další nezapomenutelné 3 týdny na táboře, jak si to spolu všichni užijeme. Brzy na viděnou!

Monika Novotná
(4.oddíl, vedoucí)

Ahoj parťáci, jmenuji se Monika, na tento tábor letos jedu jako vedoucí podruhé. Pracuji u Policie ČR. Musím říci, že minulý rok s vámi mě neskutečně nabil a už se těším, že si to letos zase užijeme. Baví mě sport, určitě spolu vyřešíme nějaký případ, vyrobíme si něco na památku a zažijeme spoustu dalších lumpáren.

Monika Pragerová
(4.oddíl, vedoucí)

Zdravím všechny nadšené cestovatele, zejména vás Jankováky, kteří jste se letos rozhodli s námi podniknout dobrodružnou výpravu a užít si tak táborové léto plnými doušky. Jmenuji se Monča, je mi 33 let a letos jedu s vámi vstříc báječnému dobrodružství poprvé jako vedoucí 3. oddílu. Na tábory jezdím od mala a zkušenosti mám jako praktikantka i jako oddílová vedoucí. Mám 7 letého syna, takže věřím, že si s menšími dětmi užijeme spousty zábavy a po dobu tábora jim budu oporou, kamarádkou a dobrou vedoucí při táborových hrách. Pracuji jako policistka, jsem vášnivá zahrádkářka, baví mě rukodělné a kreativní činnosti, sportovní aktivity všeho směru a pěkné výlety za novými zážitky. Pojďme si společně utvořit nezapomenutelné zážitky i na Jankově

Michal Jelínek
(4.oddíl, praktikant)

Ahoj Jankováci a Jankovačky , mé jméno je Michal a je mi 17 let. Na Jankov jedu již po sedmé, ale poprvé jako praktikant. Studuji na SOU Ohradní obor automechanik, čili mám rád auta, motorky a tak vše, co má motor. Ve volnem čase se věnuji sportu, modelaření, armádě, hře na akordeon a opravě motocyklů. Pevně věřím, že to spolu zvládneme a prožijeme společně na Jankově krásných dvacet dnů. Zatím ahoj a těším se na vás.

Naty Struhačová
(5.oddíl, vedoucí)

Ahoj Jankováci ! Jmenuji se Natálie a je mi 18 let. Letos na Jankov jedu po deváté, ale poprvé v roli vedoucí. Studuji třetí ročník na Střední Masarykově škole chemické. Mezi mé záliby patří hudba, sport, přátelé a rodina. Moc se těším, až si společně zahrajeme různé hry a získáme spoustu nových zážitků. Tak v létě na viděnou. 

Lucka Hájková
(5.oddíl, vedoucí)

Ahoj,
jmenuji se Lucka a pracuji u Policie ČR. Na tábor do Jankova pojedu jako vedoucí poprvé, ale nějaké zkušenosti jsem již nasbírala jako skautská vedoucí. Mám ráda přírodu a jakýkoliv pohyb v ní. Jsem celkem kreativní a ráda a často cokoliv tvořím nebo vyrábím. Na Jankov už se moc těším na spoustu her, zážitků a zábavy. A hlavně na vás, děvčata z 5. oddílu!

 
Amalie Trefilová
(5.oddíl, praktikant)

Ahoj, jmenuji se Amalie, ale můžete mi říkat Amča. Je mi 15 let a na Jankov se letos chystám už po 7, ale s jednou malou výjimkou, a to poprvé jako praktikantka. Mám ráda cestování, trávení času s rodinou i přáteli a přírodu. Letos se budu starat o děvčata z 5 oddílu. Těším se na spoustu zážitků a nových menších kamarádů.

Pavla Poláková
(6.oddíl, vedoucí)

Ahoj kamarádi, milí Jankováci a rodiče,
mé jméno je Pavla, je mi 34 let, mám dvě malé děti a v současné době pracuji u Policie ČR. Letošní rok jedu na Jankov po druhé, prožít s dětmi 3 týdny plné her a dobrodružství. A kdo se na mě a na spoluoddíláka Pavla Dvořáka může těšit? No přece kluci ze 6. oddílu

Pavel Dvořák
(6.oddíl, vedoucí)

Ahoj táborníci, rodiče a kamarádi,
jmenuji se Pavel Dvořák a na Jankov jedu prvním rokem a to hned v roli vedoucího. Na tuto moji menší premiéru se velmi těším. Do tohoto roku jsem byl studentem Gymnázia Christiana Dopplera a ve svém studiu budu (snad) pokračovat na Matfyzu. Pevně věřím a doufám, že Jankov budou nezapomenutelné dny, na které budeme všichni rádi vzpomínat.
Na viděnou u autobusu!

Martin Abraham
(6.oddíl, praktikant)

Ahoj Jankováci!
Jmenuju se Martin a letos s vámi pojedu na Jankov už po dvanácté, avšak poprvé v roli praktikanta. Letos budu mít kluky z 6. oddílu. Jsem v prváku čtyřletého gymnázia Na Vítězné pláni. Mám rád sport, hudbu, zábavu a motorky. Těším se na další skvěle strávené 3 týdny. Věřím, že si to spolu užijeme

Linda Valkounová
(7.oddíl, vedoucí)

Ahoj Jankováci!
Mé jméno je Linda a na letošním táboře budu provázet, stejně jako minulý rok,
7. oddíl. Je mi 23 let a jsem učitelkou na základní škole v Nelahozevsi. Má práce je i mým koníčkem
a věnuji jí hodně času, ale volné chvíle také ráda trávím s rodinou a přáteli. Mám ráda přírodu, zvířata a kempování. Moc se těším, až spolu zažijeme další prázdninové dobrodružství a spoustu legrace. Tak na viděnou 18. července!

Maruška Benešová
(7.oddíl, vedoucí)

Ahoj! Jmenuji se Maruška. Je mi 22 let a studuji na Policejní akademii ČR. Ve volném čase ráda sportuji nebo jezdím na koni. Na tábor jedu poprvé, ale o to více se nemůžu dočkat dobrodružství, které na táboře společně prožijeme. Táborníci, moc se na vás těším.

Lenka Pokorná
(7.oddíl, vedoucí)

Ahoj, 
mé jméno je Lenka a na Jankov strávený společně s vašimi dětmi se opět moc těším. Mezi mé záliby patří všechny možné sporty a pohybové aktivity, preferuji in-line brusle a turistiku. Posledním rokem studuji magisterský obor a ve zbylém volném čase stíhám ještě cestovat, jak po České republice, tak v zahraničí a zdokonaluji si cizí jazyky. Brzy na viděnou! 

Johanka Horáková
(7.oddíl, praktikant)

Milí Jankováci, milé Jankovačky, jmenuji se Johana Horáková a je mi 16 let. Na Jankov jsem jezdila již jako dítě a letos pojedu podruhé jako praktikantka 7. oddílu. Jsem kreativní člověk, kterého nelimitují žádné hranice. Mám ráda výlety, přírodu, koupání, tanec a zábavu. Doufám, že si letos zase užijeme spoustu legrace.

Vojta Drobný
(8.oddíl, vedoucí)

Ahoj táborníci,
mé jméno je Vojta, je mi 21, jsem z Prahy a jsem studentem chemie na vysoké škole. Rád si zahraji fotbal, florbal či jiné sporty a také je rád sleduji a fandím. Ve volném čase také poslouchám hudbu, či si zajdu na procházku do přírody (kam jen to v Praze jde…). Na Jankov už jezdím od dětství, jako vedoucí již mám taky pár let za sebou, avšak poprvé mi bude ctí vést nejmladší kluky z 2. kategorie. Budu tedy netrpělivě vyhlížet termín odjezdu na tábor a těšit se na společné táborové zážitky. 
Tak ahoj u autobusu!

Tomáš Najman
(8.oddíl, vedoucí)

Ahoj kamarádi,
další jankovské dobrodružství je za dveřmi a vězte, že poselství letošního ročníku je nadmíru šlechetné. Pojďme se jej tedy společně zhostit s národní ctí a hrdostí. Již třetím rokem se vydávám
na jankovskou letní pouť, plnou odvahy, osobní statečnosti a přátelství. Letos se nově s parťákem Vojtou vydám na cestu s kluky z 8. oddílu. Tak brzy na viděnou v oblacích a zdar balónovému létání!

Honza Smítka
(8.oddíl, vedoucí)

Ahoj přátelé! Jmenuji se Honza a je mi 25 let. Stále ještě studuji magisterské obory práva a informačních systémů, přičemž v oblasti práva i pracuji. Ačkoli jedu na Jankov letos poprvé, věřím, že mě čeká úžasný zážitek s dychtivými prvorepublikovými badateli! Velice rád sportuji, cestuji a poznávám nové inspirativní lidi, jacími Jankováci bezesporu jsou! Věřím, že si letošní ročník Jankova všichni náležitě užijem a kdo ví, co na našich cestách všechno objevíme!

Honza Miškovský
(8.oddíl, praktikant)

Ahoj,
jmenuji se Honza, ale všichni mi říkaj Bennito. Na tábor jedu už po desáté. Za těch deset let jsem se naučil hodně užitečných věcí a získal dost zkušeností. Rád se zajímám o historii a o právo. Tento rok jedu na Jankov poprvé jako praktikant a moc se těším!

Lucka Zemanová
(9.oddíl, vedoucí)

Ahoj všem tábornicím a táborníkům!

Pro tento rok se netradičně přesouváme zpět do roku 1919 a já doufám, že jste všichni už velmi natěšení na naše další společná dobrodružství. Mé jméno je Lucka a na Jankově se letos ocitnu již po třinácté, přesně počtvrté v roli oddílové vedoucí. Během roku se nejvíce věnuji studiu na vysoké škole, ale když si najdu volnou chvíli, ráda pobíhám v přírodě, poslouchám hudbu anebo se začtu do pěkné knížky. Pro rok 2019 postupuji k oddílu číslo 9, na který se už velmi těším a věřím, holky, že si to společně báječně užijeme. Letošní tábor bude ve znamení devítek . Jankováci, brzy na viděnou!

Kája Fričová
(9.oddíl, vedoucí)

Ahoj Jankováci!
Rok se s rokem sešel a čeká nás další nezapomenutelné léto plné pohody a zážitků v našem milovaném kraji. Pro letošní rok si zopakuji 9. oddíl s novým „parťákem“ a věřím, že pro vás máme program, na který jen tak nezapomenete. Přes rok se věnuji přípravě budoucích Jankováčků a Jankovaček v mateřské škole. Ráda zajdu prozkoumat přírodní krásny k nové inspiraci nejen pro táborové využití a ráda si přečtu jakoukoli knížku. Na tábor se těším, jako kdybych měla jít do prvního oddílu, a doufám, že nám to čekání uteče jako voda! Tak tedy brzy na viděnou! 

Kuba Paleček
(10.oddíl, vedoucí)

Ahoj táborníci,
jmenuji se Kuba a letos jedu na Jankov už po 23. Nejraději vzpomínám na léta, která jsem zažil jako dítě v oddíle, ale každý rok na našem táboře je jedinečný a mám na všechny krásné vzpomínky. Letos se po čtyřech letech sporťákování vracím k práci vedoucího oddílu a na všechny hry,  sportovní, vodní, Cetehové, puťákové a mnohé další se už moc těším. Tak 18.7 na viděnou. 

Petr Jedlička
(10.oddíl, vedoucí)

Ahoj kamarádi, po roční pauze se k vám zase s radostí vracím, a protože mi práce u policie nedovolí víc, tak jen na 10 dní. Těším se na táborové chvíle plné her a zábavy, které společně s kluky z desítky
i ostatními kamarády letos na Jankově zažijeme.

Pavel Šinkovec
(10.oddíl, vedoucí)

Jankováci, nazdar! Cožpak jsem si mohl nechat ujít svůj v pořadí již osmý Jankov? Jak bych k tomu přišel, když se jede prvorepublikové téma, ještě k tomu s dobrodružstvím lákavých dálek? To je kombinace, v níž je vše, co mám rád: historie (aneb když se koníček stane povoláním), příroda (lesy, hory – jste stvořeny pro výlety!), intenzivní emoce (ať už z četby, z výkonu na pódiu či při noční bojovce) a hlavně možnost se od srdce zasmát (ať už povedené hlášce, vlastní či cizí marnosti). Těším se jak na mladé i starší parťáky z minulých let, tak i na ty dosud nepoznané!

Monika Klimešová
(11.oddíl, vedoucí)

Tandem Móňa & Zuza na scénu potřetí! Klapka, akce! 

Ahoj Jankove! Mé jméno je Monča, je mi 27 let, miluji přírodu a zvířata, baví mě cestování, tanec a čas strávený s rodinou a kamarády. Na Jankov jedu po čtvrté a i letos je mi ctí být oddílovou vedoucí u nejstarších holek. Nemůžu se dočkat, až spolu zapomeneme na každodenní starosti, přeneseme se do roku 1919 a prožijeme spoustu nevšedních zážitků v Republice československé! 

Zuzka Pavlů
(11.oddíl, vedoucí)

Ahoj, jmenuji se Zuzka. Ačkoliv jako dítě jsem na tento tábor neměla příležitost jezdit, letos to bude již po páté, kdy mám možnost si v pozici vedoucí vše vynahradit. Každý rok se znovu přesvědčím o tom, že Jankov, zábava a zážitky s ním spojené jsou nezaměnitelně krásné a to právě i díky vám! Takže se na vás už těším a také na to, až se letos vrátíme v čase, obletíme jménem naší vlasti svět a společnými silami se nám jej dozajista podaří spasit. 😉 Mějte se bezvadně a brzy na viděnou!

Petr Přecechtěl jnr.
(12.oddíl, vedoucí)

Ahoj Jankováci,

s mou maličkostí se můžete na druhém turnusu potkávat již od mých dětských let.  Pro letošní rok mám tu čest zakotvit u dvanáctého oddílu a stát se jedním z pilotů našeho pomyslného oddílového balónu. Mezi mé záliby patří sport, turistika, jízda na kole. Nepohrdnu ani dobrou hudbou či zajímavou knihou. Těším se na tábor a věřím, že si to všichni, stejně jako každý rok, parádně užijeme.

Václav Liška
(12.oddíl, vedoucí)

Ahoj kamarádi. 
Sedmnáctým rokem letos vyrážím na náš tábor v Jankově, tam,  kde nás spojuje přátelství, touha po dobrodružství a láska k tak krásnému místu. Jsem 26 let mlád, mám rád turistiku, cykloturistiku, hudbu a především legraci. Hraji na čtyř a šesti strunné nástroje. Ve volných chvíli pracuji u našeho národního dopravce.
Letos s mým parťákem  obohatíme duše nejstarších kluků programem, který bude napěchován legrací a vším co ke správnému táboru patří. Tak tedy na viděnou za pár dní na Jankově!