Tým pro letošní skotské dobrodružství

04.Červenec 2018

Přátelé a kamarádi,

jistě jste již zvědavi na jakékoliv informace k blížícímu se táboru. Aby ne, vždyť odjíždíme již za 14 dní! Protože tábor skutečně již klepe na pomyslné dveře, přinášíme vám medailonky jednotlivých oddílových vedoucích, praktikantů, sporťáků a prostě všech těch, kteří s vámi stráví báječné tři týdny plné pohody, zábavy a kamarádství. Informace k organizaci odjezdu, k táboru jako takovému a další různé praktické a užitečné rady, postřehy či sdělení vám budeme přinášet v následujících dnech a týdnech. Těšíme se na vás a brzy na viděnou.

Tým II. turnusu.

 

Petr Přecechtěl
(hlavní vedoucí)

 

Petr Volevecký
(zástupce hlavního vedoucího)

Ahoj kamarádi,
na náš tábor jezdím nepřetržitě od roku 1997, vždy na báječný druhý turnus. Na táboře mám na starosti, aby vše fungovalo, jak má 🙂 Občas vyfotím nějakou tu fotku a pravidelně píši na naše webové stránky či na profil na sociálních sítích. Mimo tábor rád čtu, sportuji, baví mě turistika a procházky. Moc se na tábor těším a věřím, že si užijeme prima léto.

Pavel Stružka
(zástupce hlavního vedoucího)

Ahoj, jmenuji se Pavel, jsem policista a na tábor letos jedu poosmnácté. Nově jsem druhým zástupcem hlavase, ale budu stejně jako v minulých letech zastávat oblíbenou funkci Pata a Mata 🙂 Tedy mohu v podstatě cokoliv vyrobit nebo opravit… Těším se na společné letní dobrodružství!

Lída Maříková
(zdravotnice)

Ahoj,
mám vystudovanou všeobecnou sestru, ale do zdravotnictví jsem nakonec nešla, naopak vystudovala další obor, Technickou ekologii. Aktuálně pracuji v obchodě s oblečením. Mám ráda cestování, jsem trochu dobrodruh… Oblíbenými sporty jsou jóga a běh, procházky se psem. Jsem vegetarián. Doma mi říkají Slído Bojím se pavouků a hadů. Jsem hodně komunikativní a ráda se učím novým věcem.

Hanka Semerová 
(zdravotnice)

Ahoj táborníci! Jmenuji se Hanka, je mi 21 let a letos budu vaší zdravotnicí. Mám vystudovaného zdravotnického asistenta a momentálně pokračuji v oboru všeobecná sestra na vysoké škole. Na tábor do Jankova jedu letos poprvé, ale nebojte se, bolístky vám pofoukám, s tím už zkušenosti mám. Už se na vás moc těším! Na viděnou za pár týdnů!

Jitka Lepiarzová 
(zdravotnice)

Ahoj kamarádi,
pracuji ve Vinohradské nemocnici, mám dvě děti a ve volném čase se věnuji snad všem sportům, na které narazím. Mou vášní jsou dlouhé běhy a cestování. Ráda poznávám nové kultury, místní kuchyni, a to u nás i ve světě. Každé místo je jedinečné, stejně jako každý člověk. Každý okamžik je neopakovatelný. Na táborech jsem vyrostla a odmala jezdila na různé typy táborů a zkušenosti poté uplatnila jako praktikant i vedoucí. Moje životní heslo je: Dum Spiro Spero.

Kuba Paleček 
(sportovní instruktor)

Ahoj,
jmenuji se Kuba Paleček, a letos jedu na tábor, již po 22, z toho jsem zažil tábor i 5x jako dítě v oddíle. Na každé léto vždy rád vzpomínám a na další se těším. Letos se již čtvrtým rokem budu starat o veškeré sportovní aktivity, jak na suchu, tak i ve vodě. Tak v létě na viděnou v našem Jankovském Skotsku.

Petr Přecechtěl
(sportovní instruktor)

Hello balaich is nigheanan. Is mise Petr. [Ahoj chlapci a děvčata. Mé jméno je Petr.] … To je sice to jediné, co dokážu ve skotské gaelštině říci, ale ne vše, co vám o sobě prozradím. Mému mládí navzdory jezdím na Jankov už pěknou řádku let, proto mne většina z vás bude znát. Do Skotska letos zavítám jako „sporťák“ organizující klání na území Highlands a dbající o vaši bezpečnost při dovádění v jezeře Loch Ness. Mám rád běh, cyklistiku, plavání a pravidla fair play. Připravte si moirové kilty, kompresní podkolenky, iontovou skotskou a karbonové dudy! Těším, že spolu prožijeme několik báječných dní ve Skotsku!

Míša Machačová
(volný vedoucí)

Milí kamarádi,
čeká nás další krásné léto na Jankově a já už se nemohu dočkat, jaká dobrodružství letos zažijeme. Na táboře mám na starosti materiál, který ke hrám potřebujeme, a všelijaké jiné aktivity pro děti i vedoucí. Během školního roku stávám před lavicemi studentů jedné pražské průmyslovky a mým oborem jsou jazyky. Moc mě baví knížky, filmy, hudba a tancování. Věřím, že i dvacáté třetí léto na Jankově bude skvělé

Martin Liška
(volný vedoucí – CETEH)

Ctěné vědmy, vážení mudrci.

Skotští horalové, osadníci!
Pakliže hodláte těchto řádků čísti, uposlechli jste mou výzvu a dostavíte se 21. dne červencového, roku letošního – 1298, na popravčí vrch nad Edinburghem! Co nás tam čeká, jisté není. Slíbit vám však mohu tolik, že ať už se strhne bitva, nebo oslava, budu opět nejen tam, ale i ve všech dalších dnech „cetehových“ stát v čele vašich chrabrých klanů!
Na Jankově strávím – pokud se vše podaří, 16. léto, tváří v tvář lochnesské příšeře jménem „CETEH“ pak stanu po sedmé. Věřím, že ji opět společně odkormidlujeme na pěknou, leč bezpečnou hloubku a na jejím hřbetě si užijeme spoustu zábavy!
Nechť píšťaly dud kvílí, blány virblů víří,
ženám svaly sílí, muži v sukně míří!

Radek Novotný 
(volný vedoucí)

Ahoj táborníci,
jmenuji se Radek Novotný a na Jankov se letos chystám už popatnácté, takže se dá říci, že jsem pamětník. Na táboře se budu starat o logistiku, což znamená, že dovezu autem kohokoliv nebo cokoliv z bodu A do bodu B. Jenom doufám, že budeme mít lepší počasí, než je ve Skotsku, kam se letos vydáme… Rád jezdím na kole a v zimě na lyžích. Mezi moje koníčky patří hra na kytaru a klávesy. Tábor Jankov letos slaví kulaté narozeniny, takže mu přeju ještě hodně šťastných let a spoustu spokojených táborníků!

Matěj Mužátko
(volný vedoucí)

Ahoj kamarádi, jsem Matěj a na Jankově již podruhé zajišťuji, aby fungovala technika (světla, promítání i zvuk při diskotéce nebo divadle). Především však natáčím a stříhám videa, aby bylo u čeho vzpomínat na pestré jankovské zážitky. Tak ať jich je letos co nejvíc!

Jirka Janecký
(volný vedoucí)

Ahoj Jankováci, jsem Jirka a stejně jako v předchozích letech se na táboře budu starat hlavně o videa, aby vaši rodiče měli z našeho programu aspoň malou ochutnávku a vy abyste pak doma mohli vzpomínat na neuvěřitelná jankovská dobrodružství. Už za pár dní to začne, tak se těšte 😉

Tomáš Najman
(volný vedoucí)

Milí kamarádi, národe udatný, rok se s rokem sešel a nás čeká další etapa společného jankovského putování. Vězte, že skotská krajina skýtá mnohá neprobádaná zákoutí a přírodní krásy, o kterých ani netušíte. Dobrodružství, která nám osud připraví, zvládneme pouze společnými silami, odhodláním a pevnou vůlí. Jdete do toho? Já ANO! Mým úkolem v táboře bude řízení místních vehiklů, kočárů a koňských spřežení. Čím však přispěji skotskému národu a jeho zemi, to vám prozradím až na vrcholcích Skotské vysočiny

Lucka Zemanová
(1.oddíl, vedoucí)

Milé jankovačky, milí jankováci,
jmenuji se Lucka a na Jankově se letos ocitnu již po dvanácté. Ani pro tentokrát neudělám výjimku a opět se společně s Terkou a Johankou budu starat o nejmenší holčičky z 1. oddílu. První rokem studuji na vysoké škole, a pokud zrovna nesedím v lavici, ráda vyjdu do přírody, trávím čas s přáteli a rodinou nebo se začtu do pěkné knihy. Velmi se těším, až spolu prožijeme dalších 20 dní plných slunce, nových zážitků, přátelství a dobrodružství. Brzy na viděnou!

Terka Kučerová
(1.oddíl, vedoucí)

Ahoj kamarádi! Jmenuji se Terka a letos na Jankov jedu podruhé. Na tábor jezdím už od dětství a v letošním roce budu potřetí v roli vedoucí. Je mi 20 let a studuji Mezinárodní obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze. Studium mě baví, ale věnuji se i četbě a sportu a nejraději trávím volný čas v přírodě. S Luckou a Johankou už se moc těšíme na nejmenší holčičky z 1. oddílu, pro které jsme si připravily pestrý program. Nemůžu se dočkat, až si společně na táboře užijeme legraci! Tak na viděnou v létě!

Johanka Horáková
(1.oddíl, praktikant)

Ahoj, jmenuji se Johana Horáková a je mi 15 let, mám mladšího bratra, a tak si rozumím s malými dětmi. Myslím si, že jsem kreativní člověk, který rád zkouší nové věci. Mou vášní je umění, především tanec a kreslení. A již se moc těším na společná jankovská dobrodružství.

Pavla Poláková
(2.oddíl, vedoucí)

Milí rodiče, jmenuji se Pavla Poláková a pocházím z Tábora. Je mi 33 let a jsem mamka dvou malých dětí. V současné době pracuji u Policie ČR. Na Jankov jedu letos poprvé a budu oddílovou vedoucí u mladších chlapců. Moc se těším a věřím, že prožijeme čas plný her, dovádění a těch pravých letních zážitků. Mým mottem je: „O prázdninách, když den končí, mají být nohy špinavé, vlasy rozcuchané a oči plné hvězd.“ 

Anna-Marie Buková
(2.oddíl, vedoucí)

Zdravím všechny tábornice i táborníky 🙂 Jmenuju se Anička, říkají mi Áňa, je mi 22 let a studuji na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Mám velkou radost, že se s vámi letos v létě můžu podívat do Skotska, protože takový výlet byl vždycky můj sen. Na Jankov jezdím fůru let, už od školky až po pozici oddílové vedoucí, ale teď se tam ocitnu o celé tři týdny dříve, než je tomu obvykle. No jo, prostě se nemůžu dočkat, protože letos budu mít poprvé chlapecký oddíl, což je strašně super! Byli mi svěřeni ti nejsuprovější – nejmenší chlapečci, a tak se těším, jak si to tam spolu užijeme. Budeme si hrát, sportovat i zpívat, poznáme spolu nové kamarády, ale rozhodně se nebudeme nudit. Už teď odpočítávám, kdy to propukne, moc se na vás těším!

Aneta Plachá
(2.oddíl, praktikant)

Ahoj kamarádi!
Jmenuji se Aneta a bude mi 17 let, bydlím v Ústí nad Labem, ale pocházím z Prahy. Studuji na Střední škole zemědělské. Na Jankov letos pojedu po desáté, ale letos poprvé v roli praktikantky. Budu trávit čas s nejmladšími chlapečky a moc se těším, kolik si spolu užijeme zábavy. Mám ráda zvířata, přírodu, dobrou společnost a spoustu zábavných a pohybových her. Na dětství na Jankově vzpomínám s úsměvem a doufám, že vy budete také. Ve svém volném čase chodím na procházky po přírodě a ráda sportuji. Už teď se moc těším, jak si to všichni společně užijeme, tak na viděnou na Jankově. AHOOJ!

Linda Leová
(3.oddíl, vedoucí)

Krásný den všem! Mé jméno je Linda Leová, a jelikož jsem dcera zdatného stavitele, patřím do klanu Dalmore a již teď se nemohu dočkat, až se naše řady rozšíří o další, nadějnou a početnou skupinu mladých stavitelů! Společně tak budeme čelit nástrahám a soupeřit s dalšími klany, a to bez slitování. Mimo um stavitelský se hudba, knihy a tanec stále řadí mezi mé výsady a pro letošní rok se, již tradičně, uvidíme u slečen ze 3. oddílu, jejichž vedoucí budu a na které se moc těším. Zdar, sílu a úsměv – kamarádi. Už teď se našeho milovaného Jankova nemohu dočkat!

Terka Fričová
(3.oddíl, vedoucí)

Ahoj Jankováci! Jmenuju se Terka, je mi 20 let a jsem studentkou farmaceutické fakulty. Na Jankov jedu letos celkově po deváté, vyzkoušela jsem si už roli dítěte a praktikantky, ale letos mě čeká poprvé pozice oddílové vedoucí, na kterou se moc těším 🙂 Ve svém volném čase se věnuji sportu, ráda cestuji a fotím. Doufám, že si těch 20 dní na táboře společně pořádně užijeme a už se těším na naše holčičky z 3. oddílu, které budeme letos s Lindou a Toničkou opatrovat 🙂

Tonička Fiedlerová
(3.oddíl, praktikant)

Ahoj Jankováci a Jankovačky, jmenuji se Tonička a budu vaše praktikantka u 3. oddílu. Jsem kamarádská a většinou pozitivně naladěná. Volný čas trávím s rodinou nebo se věnuji postiženým dětem v dětském středisku ROSA na Kladně. Doufám, že si tábor společně užijeme!

Monika Novotná
(4.oddíl, vedoucí)

Jmenuji se Monika Novotná, pracuji u Policie ČR. Na tábor do Jankova jedu jako vedoucí poprvé, v minulosti jsem byla vedoucí na jiném táboře. Mezi moje záliby patří hlavně sport a příroda. Můj nepřítel je technika, takže se těším na to, že si s dětmi užijeme krásných 20 dní bez mobilů, tabletů a dalších technických vymožeností a zjistíme, že sranda se dá užít i bez toho.

Anička Malátková
(4.oddíl, vedoucí)

Ahoj, jsem Anička, toho času maminka tříletého raubíře. Po krátké pauze se vracím na Jankov ke 4. oddílu. Věřím, že si stejně jako předchozí roky užijeme hodně legrace a zábavy v lese i na hřišti.

Aneta Plívová
(4.oddíl, praktikant)

Ahoj kamarádi! Jmenuji se Aneta a letos mi bude 18 let. Studuji druhým rokem střední školu bezpečnostně právní. Letos budu mít na starosti chlapečky ze 4. oddílu. Jako dítě jsem na táboře byla už devětkrát, avšak letos to bude premiéra v roli praktikantky. Mezi moje koníčky patří hlavně sport. Už teď se těším na krásně strávených 20 dní s malými rošťáky, užijeme si spoustu legrace. Tak na viděnou 19. července!

Iva Procházková
(5.oddíl, vedoucí)

Jmenuju se Ivča a je mi 26 let. Pracuji jako učitelka v soukromé mateřské školce a studuji předškolní pedagogiku. Letos pojedu na Jankov podesáté. Už se nemůžu dočkat, co s holkami zase zažijeme za dobrodružství. A že je na co se těšit! Ten, kdo mě zná, ví, že neznám slovo nuda a řekla bych, že jsem poměrně veselý člověk a užije mě na legrácky 🙂 . Mám ráda přírodu a výlety, ráda fotím a zpívám. Tak za pár týdnů na viděnou!!!!

Petra Lovecká
(5.oddíl, vedoucí)

Ahoj táborníci! Jmenuji se Péťa a je mi 23 let. Miluji přírodu, a proto studuji biologii. Volné chvíle trávím ráda s rodinou či přáteli, ale stejně tak ráda si přečtu knihu, poslechnu dobrou hudbu, zkouknu nějaký ten film nebo si jdu zasportovat. Na Jankov jsem jezdívala jako malá tábornice stejně jako vy, ale letos jedu prvním rokem jako vedoucí. Moc se na vás všechny těším a věřím, že si to spolu náramně užijeme. Do té doby se mějte fajn, ahooj!

Naty Struhačová
(5.oddíl, praktikant)

Ahoj Jankováci! Jmenuji se Natálie, je mi 17 let a studuji střední školu zaměřenou na chemii. Na Jankov jedu podruhé v roli praktikantky a jak tomu bylo i minulý rok, tak k holčičkám z 5. oddílu. Mezi mé záliby patří sport a hudba. Ráda hraju různé hry. Moc těším, až uvidím po roce staré a známé tváře, anebo na poznání těch nových. Tak zatím, v červenci Ahoj !!!!

Vojta Drobný
(6.oddíl, vedoucí)

Ahoj, jmenuji se Vojta, je mi 20 let a studuji na vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Mám rád jakékoli sporty a pohybové aktivity, nejraději mám však fotbal či florbal, které i aktivně provozuji. Zajímám se o historii, motorismus, architekturu, či o hudbu, která patří zároveň k mým oblíbeným odpočinkovým aktivitám. Svá dětská tábornická léta na Jankově jsem si již odbyl a nyní již potřetí jako vedoucí budu mít tu čest provést vás třemi týdny plnými zábavy, dobrodružství a zážitků. Už se na to nesmírně těším a doufám, že skotská krajina v nás zanechá jen ty nejlepší pocity.

David Iĺko
(6.oddíl, vedoucí)

Ahoj Jankováci! Je mi velkou ctí, že s vámi mohu jet letos poprvé na II. turnus letního tábora. Už se nemohu dočkat a doma si potají stříhám metr. Jsem železniční modelář a technický typ. Dlouho jsem jezdil na tábory klubu techniků, nejdřív jako dítě, pak jako praktikant. Jsem kreativní a táborové hry mám rád od malička, a tak pevně věřím, že ty, co mám pro svůj oddíl připravené, se budou líbit.

Pavel Fogl
(6.oddíl, praktikant)

Ahoj, jmenuji se Pavel. Jsem studentem Gymnázia Fr. Palackého. Na Jankov jedu už poosmé, ale letos poprvé na pozici praktikanta. Mezi moje koníčky patří dějepis, hry, běhání a četba. Upřímně doufám, že vše vyjde a tábor si společně užijeme.

Linda Valkounová
(7.oddíl, vedoucí)

Ahoj Jankováci! Jmenuji se Linda a je mi 22 let. Na Jankov jedu letos podruhé a věřím, že si s děvčaty ze 7. oddílu užijeme spoustu zábavy. Jsem učitelka na základní škole a studuji pedagogickou fakultu. Ve volném čase ráda sportuji, mám ráda přírodu, kempování a strávený čas s přáteli. Už se na vás moc těším. Tak na viděnou v červenci!

Klára Hájková
(7.oddíl, vedoucí)

Ahoj, mé jméno je Klára a letošním táborem budu provázet 7. oddíl. Je mi 25 let a jsem studentkou Fakulty tělesné výchovy a sportu. Aktivně se proto sportu věnuji, a to nejvíce krasobruslení. Na Jankov jedu již poněkolikáté jako oddílová vedoucí. Velice se těším, až spolu zažijeme letní dobrodružství a přeneseme se do skotské vysočiny. Zatím na shledanou neboli Mar sin seibh po našem! 🙂 

Lenka Pokorná
(7.oddíl, vedoucí)

Ahoj táborníci! Jmenuji se Lenka a na Jankov jedu poprvé, ale už teď se těším na společně strávený čas s vámi. Studuji na vysoké škole bezpečnostní management a volný čas zaplňuji různými sporty či posezením s přáteli. Na viděnou na Jankově 🙂 

Štěpánka Jansová
(7.oddíl, praktikant)

Ahoj Jankováci! Jmenuji se Štěpánka, je mi 17 let a studují na Střední zdravotnické škole v Plzni. Baví mě malování a tanec. Na Jankov jsem jezdila 8 let a letos se vracím poprvé jako praktikantka. Už se těší na holky ze 7. oddílu a pevně věřím, že si to spolu užijeme. Tak na Jankově ahooj!

Petr Linhart
(8.oddíl, vedoucí)

Ahoj! Jmenuji se Petr a je mi 21 let. Studuji první ročník vysoké školy v Praze. Na Jankov letos jedu již po sedmé, z toho po třetí za sebou jako vedoucí k osmému oddílu, a stejně jako každý rok se moc těším! Mám rád hudbu, sport, divadlo a fotografování. Doufám, že si užijeme spoustu zábavy a na viděnou ve Skotsku!

Pavel Frič
(8.oddíl, vedoucí)

Ahoj, jmenuji se Pavel, je mi 23 let a na Jankov jedu již po jedenácté, z toho po šesté do pozice oddílového  vedoucího. Studuji ekonomickou školu a mezi mé koníčky patří sport, hudba a samozřejmě Jankov! Už se velmi těším,  jak si tábor společně užijeme.

Pavla Gluckseligová
(9.oddíl, vedoucí)

Ahoj kamarádi a hlavně kamarádky z 9.oddílu! Říkaji mi Pája, i když okolnosti mě donutily slyšet už i na ‚Ķája‘. Vystudovala jsem přírodní vědy na UK, kde mě naučili, že čím víc chlupů, očí a nohou má zvířátko, tím víc důvodů ho mít rád. Snad vás touto zálibou alespoň trochu nakazím. Když se zrovna nemazlím s pavouky a housenkami, ráda cestuji a velmi mizerně, i když s nadšením, hraji na jakýkoliv hudební nástroj v dosahu. Aktuálně sháním pěkně ladící hřeben. Vloni jsem strávila 4 měsíce ve Skotsku a zamilovala se do tamní přírody, podivné angličtiny i kiltů, takže jsem nadšená, že se tam s vámi na 20 dní mohu zase vrátit!

Kája Fričová
(9.oddíl, vedoucí)

Ahoj malí i velcí kamarádi,
říkají mi Kája, i když už slyším i na ‚Pája‘. Jankovákem jsem téměř tak dlouho, jako umím chodit, vedoucím letos po šesté. Když neběhám po lese, nelezu po horách nebo nezpívám u táboráku, živím se přípravou maličkých Jankováčků ve školce (to je i obor, který studuji). Do Skotska se moc těším a doufám, že jste na tom stejně! Na viděnou 19. července! 🙂

Honza Plíva
(10.oddíl, vedoucí)

Ahoj táborníci! Mé jméno je Johny McPlívič a budu společně s vámi dobývat a kolonizovat území skotské vysočiny. Mezi mé záliby patří hra na kytaru, sportování, počítače a také tábory! Na Jankov jezdím už celou řadu let a moc se těším na dalších 20 dní plných zážitků a zábavy. Doufám, že se spolu naučíme spoustu nových věcí. Těším se na vás.

David Kouřil
(10.oddíl, vedoucí)

Jmenuji se David Kouřil, je mi 21 let a již třetím rokem studuji Policejní akademii. Mezi moje záliby patří například sci-fi, filmy, jízda na kole a historie. Na Jankov jsem se přihlásil, protože práce s dětmi je zajímavá a už se na vás všechny moc těším!

Monika Klimešová
(11.oddíl, vedoucí)

Ahoj Jankováci (též budoucí Jankováci, maminky a tatínkové), je mi ctí, že mohu po roční pauze opět naskočit do rozjetého vlaku směr Jankov (tedy vlastně směr Edinburgh)! Radostně oznamuji, že spolu se Zuzkou letos povedeme oddíl číslo 11! Nemůžu se dočkat těch tří týdnů strávených v srdci Highlands (tedy Skotské vysočiny) v obklopení super party jankovských holek! Pro táborníky, kteří mě ještě neznají, bych ráda dodala, že je mi 26 let, pracuji jako policistka a pocházím z Vysočiny (ovšem té české ). Miluji přírodu a zvířata, baví mě turistika, tanec a čas strávený s rodinou a kamarády… Jankováci, chystejte kilty, nalaďte dudy a pěstujte bodláky, už se nám to blíží!

Zuzka Pavlů
(11.oddíl, vedoucí)

Ahoj! Jmenuji se Zuzka. Letos jedu k nejstarším slečnám skotských klanů, na které se moc těším. Pracuji, stále ještě studuji – čeká mě již poslední ročník magisterského studia, ráda cestuji, sportuji a také poznávám nové lidi, věci, kultury… Mám ráda výzvy, zábavu a především ráda jezdím na Jankov! Každý rok je neopakovatelný a já se sem s každým dalším létem vracím ještě radši. Věřím, že si se švarnými Skotkami za zvuku píšťal dud a tlukotu bubnů užijeme skvělá dobrodružství, legraci a krásné chvíle. Tak na viděnou u bran Edinburghu!

Pavel Šinkovec
(12.oddíl, vedoucí)

Vážení a milí jankováci, k mé veliké radosti strávím také letošní tábor ve společnosti Václava a nejstarších borců. Bude to můj sedmý Jankov, a ačkoli nejsem pověrčivý, věřím, že bude víc než vydařený. Pro nováčky či zapomnětlivé zvědavce: je mi 26 let, jsem vystudovaný historik a nyní působím na univerzitě v Kielu. Z toho je patrné, co mě baví – dějiny české, evropské i světové, společnost, kultura a tak podobně. O tom, že nejsem žádným suchoparem však svědčí řada jedinečných talentů – dokážu napodobit ropuchu, jelena, velociraptora nebo tučňáka. Zvládnu nepozorovaně protáhnout pětikilometrovou trasu na čtyřnásobek, tančit s naftovou lokomotivou nebo nechat zmizet půl litru čaje pod deset vteřin. Nevěříte? Však uvidíte!

Václav Liška
(12.oddíl, vedoucí)

Ahoj kamarádi,
rok utekl jako voda a opět nás čekají tři týdny napěchované dobrodružstvím, zábavou a láskou k místu, které se nám stane na pár dní novým domovem. Na Jankov letos vyrážím šestnáctým rokem. Prvně jsem se zde objevil coby devítiletý capart. (prostým výpočtem lze dosáhnout mého věku ) Nejsem – li zrovna na táboře, pracuji u Českých drah. Mám rád přírodu, muziku, cyklo i pěšo turistiku. Hraji na čtyřstrunné a šestistrunné nástroje. I letos se vydám po boku mého parťáka Pavla mezi nejstarší kluky do dvanáctého oddílu. Vězte, že o legraci tedy bude postaráno 🙂 Tak tedy, na viděnou za pár dní…