Páteční večerní události

04.Srpen 2018

I když to přes celý páteční den vypadalo, že jej strávíme pouze koupáním v bazénu a skrývání před sluníčkem, večer byl napěchován událostmi. 

První událostí byl podlý útok anglických vojsk na naše ležení. Po večeři zaútočila anglická cháska na náš hrad a pokusila se jazýček na pomyslných miskách vah naklonit v otázce budoucího krále skotska na svou stranu. Úskokem angličané zaútočili, avšak nepočítali s tuhým a dobře organizovaným odporem hrdých skotských horalů. Poté, co byl hlavní útok odražen, protivníkovy síly se stáhly neznámo kam.  Navíc se nám podařilo zajmout jednoho z anglických důstojníků. Zbabělý  zbrojnoš ihned vyjevil, kde se nahází Kámen Osudu, který je nebytný pro právoplatnou korunovaci krále Skotska. V sobotu tedy musíme vyrazit do Highlands, vystopovat nepřátelskou armádu a kámen osudu získat.

Druhou událostí byl útěk Williama Wallace z žaláře anglického krále. Wallace se pomocí svých sil dostal až k našemu hradu, neboť využil právě nepozornosti Angličanů při jejich útoku. Pouta na rukou jsme však nebyli schopni žádným způsobem sejmou, tak pevně byla ukuta. Naši horalé se proto museli v noci vydat na stezku odvahy, přiučit se moudrosti starších a pokusit se pouta z rukou sejmou. Jen tak bude schopen William Wallace pomoci Robertu Brucovi dosadit na trůn svobodného Skotska skutečného krále!