Čtvrtý kouzelnický předmět – „Numerologie“

02.Srpen 2017

Čtvrtý kouzelnický předmět byl zasvěcen tajemství čísel a numerologie. Každý čaroděj musí k obsáhnutí kouzelnického umění a jeho provozování bezchybně číst v číslech, umět je skládat k sobě a vidět v nich významy, které magicky nenadaným osobám zůstávají skryté. Vždyť například příprava nejednoho lektvaru vyžaduje mnohdy přesné měření a výpočty! I třeba jen malá chyba v množství přísad tak může způsobit, že místo lektvaru lásky kouzelník omylem promění cíl očarování ve slona či v žížalu!

V číslech je možné vidět budoucnost, čísel se lze ptát na život, zdraví, lásku, výsledky bitev či předpověď počasí. Nebo je možné do čísel ukrýt i prostý vzkaz. Jeden takový vzkaz byl doručen i na naší akademii. Přinesl jej poštovní orel samotného ministra kouzelnictví! Bohužel, pan ministr jej zřejmě vyslal se zprávou našemu rektorovi ve spěchu, neboť nás o tomto zapomněl informovat a profesor Pavlus nestihl vypnout magické ochrany, které brání všem tvorům v přístupu do naší školy a na přilehlé pozemky. Ministerský orel se tak zranil o naše ochranné bariéry a zpráva skončila roztroušena na jednotlivé symboly v Jelením příkopě, který je plný vody.

Úkol byl tedy tentokrát jasný – v Jelením příkopě nalézt všechny fragmenty ministerské zprávy, správně jí poskládat, dát smysl numerickým symbolům a zařídit se podle sdělení, které je ve zprávě zašifrováno.