Ztraceni!

24.Červenec 2016

Zanecháváme tuto zprávu, aniž bychom věděli, zda ji kdy někdo zachytí. Jsme posádka a cestující letu OK 25703, které se ztratilo na trase Jankov – Bahamy dne 23.7.2016. Ale popořádku…

Ve včerejších večerních hodinách jsme se měli z našeho letoviska Jankov přesunout do exotičtější destinace, a sice na Bahamy. Původní let byl plánován již na páteční večer, avšak pro nepřízeň počasí byl odložen. Jako by se jednalo o znamení… Nicméně to jsme ještě nemohli tušit chod věcí příštích.

Po celní a pasové kontrole jsme vstoupili na palubu našeho letadla společnosti Jankoflot. Milý palubní personál nás usadil na naše místa a po nezbytné instruktáži jsme přesně podle časového plánu odstartovali s letadlem OK 25703 směr Bahamy. Jenže pak se to stalo!

Asi 10 minut po startu, právě při promítání dokumentu o oblasti zvané bermudský trojúhelník, se před letadlem náhle objevila neznámá elektromagnetická anomálie. Objevila se zcela nenadále, a tak neměli piloti šanci se úkazu vyhnout. Za strašlivých zvuků, které zněly, jako když se sama obloha na kusy trhá, se letadlo do této anomálie ponořilo.  Některé přístroje přestaly fungovat okamžitě, jiné až po chvíli. Zbývající začaly ukazovat nesmyslné údaje. Piloti se ze všech sil pokoušeli udržet letadlo na obloze. Jejich boj byl statečný, avšak předem prohraný. Když už to vypadalo, že skončíme na dně oceánu, zjevil se před námi neznámý ostrov. Na poslední chvíli se nám podařilo na tomto ostrově nouzově přistát. Jako zázrakem se při krkolomném přistání nikomu nic nestalo, avšak letadlo je zničené.

Po nouzovém opuštění letadla přes skluzavky jsme se pod vedením palubní posádky vydali ostrov prozkoumat. Po chvíli jsme narazili na skupinu námořníků. Jejich překvapení z nás bylo naprosto srovnatelné s naší úlevou, že jsme na tomto neznámém místě narazili na lidské bytosti. Po chvíli však úlevu vystřídal děs. Podle slov kapitána jménem George Worley jsou tito námořníci jedinými osobami, které přežili ztroskotání americké lodi U.S.S. Cyclops. To by samo o sobě bylo sice tragické, avšak ne nutně děsivé. Hrůzu nahánějící zjištění bylo to, že k tomuto ztroskotání došlo v roce 1906…

Je to tedy skutečně tak, jak tomu bylo naznačeno v uvedeném dokumentu? Magnetickou bouří, která zničila naše letadlo, jsme se přenesli na neznámé místo a pravděpodobně i do neznámého času? To musíme nyní prozkoumat. Musíme spojit naše síly s námořníky a pod jejich vedením se z ostrova pokusit nějak dostat. Máme tušení, že rozluštění záhady bermudského trojúhelníku bude klíčové k našemu návratu do civilizace. Uvidíme, zda se nám toto podaří.