Zprávy z hlídky

27.Červenec 2016

Dnes nám byly doručené zprávy z druhého tábora, který jsme vybudovali na odlehlé části ostrova. Hlídka hlásí, že dosud nespatřila žádné známky probíhajícího pátrání po nás. Žádné lodě, letadla, vrtulníky, nic. Též přístroje zachráněné z letadla mlčí a baterie v našich mobilních telefonech, na kterých zaznamenáváme tyto střípky z našeho velkého dobrodružství, se blíží limitu svých kapacit…

Podařilo se nám však rozluštit alespoň další stránky z deníku námořníka Benjamina Briggse, jehož ohlodané kosti jsme před několika dny našli. Podle rozluštěných stránek tento udatný dobrodruh seznal, že na ostrově není sám. Pojal podezření, že na ostrově je další inteligentní bytost, která má své vlastní důvody pro to, aby zůstala nespatřena.

Byly důvody tohoto neznámého individua čestné? Byl to také jen další zmatený trosečník? Nebo naopak někdo, kdo byl se záhadou bermudského trojúhelníku hlouběji obeznámen? Proč jsme prozatím nenašli ostatky této bytosti? Nebo jsme snad svědky blouznění Benjamina Briggse a sledujeme na stránkách jeho deníku známky postupujícího šílenství a bludů? 

To nevíme. 

Zatím.