Deník z Jankapulca – den osmnáctý

03.Srpen 2014

Dnešní den byl plný činností, které se tak nějak nastřádaly ke konci našeho skvělého tábora. Nejprve jsme shlédli kvůli počasí odložené divadelní představení, u kterého jsme se doslova váleli smíchy po zemi. Poté jsme mohli být svědky historické události – nejstarší oddíl chlapců ve fotbalovém utkání zdecimoval výběr vedoucích a praktikantů a nadělil jim před obědem drtivou prohru 0:4. I když to z počátku na takovou blamáž nevypadalo a výběr dospělých táborníků měl více ze hry, tři nepochopitelné minely v obraně vedly k tomu, že do šaten se tým dětí odebíral za pohodlného průběžného stavu 3:0. Po přestávce pak mladíci po pěkné kombinační akci přidali ještě jednu branku a dospělý výběr již nedokázal hrozící ostudu odvrátit. Hřejivou náplastí mohl být fakt, že výběr žen porazil srdnatě bojující děvčata z nejstaršího oddílu těsně 2:1.

V odpoledních hodinách jsme si užili jankapulskou pouť. Na mnoha atrakcích táborníci vyhrávali táborové peníze, které obratem směňovali v krámku za dobroty, upomínkové předměty či hračky.

Večer se konala rozlučková diskotéka. Dospěláci nám předvedli několik nacvičených táborových tanečků. Všichni jsme se náramně pobavili a uondaní po celém dni jsme rádi odpluli do říše snů.