Posádka Orient Expressu

15.Červenec 2010

Petr PŘECECHTĚL „Přéca“ – hlavní vedoucí („hlavas“)

Přátelé a kamarádi – táborníci,
zdá se, že čas příprav na letošní tábor se téměř naplnil a náš Orient expres je již připraven v „jankovské“ železniční stanici k naší společné 20 denní cestě za velkým letním prázdninovým dobrodružstvím, na které se jako vždy moc a moc těším. Věřím, že program, který jsme si pro vás připravili se bude i tentokrát líbit jak vám věrným jankovákům, tak i těm, kteří s námi jedou letos poprvé. A tak přestože si budu tento tábor užívat již po 15, nemohu se jako vždy dočkat chvíle, kdy vás všechny uvidím na našem prvním večerním nástupu, kdy ucítím vůni a teplo našeho zahajovacího táboráku, kdy uvidím západ slunce nad obzorem okolních lesů, kdy se projdu ranní rosou našeho tábořiště, kdy…. Mějte se moc fajn a na všechny se těší Váš „hlavas“ Petr „Přéca“

Michaela MACHAČOVÁ „Míša“ – zástupce hlavního vedoucího („šéfová“)

Ahojky Jankováci a Jankovačky, taky už se tolik těšíte na prázdniny a našich společných 20 dní? Já moc a doufám, že máte rádi cestování vlakem, protože to opravdu bude jízda! 🙂 A jen doplním pro nové pasažéry, že jsem zástupce hlavního vedoucího a Jankově už jsem byla tolikrát, že se mi to ani nechce počítat… Vaše Míša

Aleš CHALOUPKA „Aldíno“- sportovní vedoucí I. kategorie („sporťák“)

PŘÁTELÉ A KAMARÁDI!
I v letošním mimořádně náročném výběrovém řízení jsem byl v IQ testu o několik setinek lepší než služební pes,takže opět jedu jako SPORŤÁK. Pevně věřím, že i na letošním Jankově uplatním své charakteristické povahové rysy: odpor ke sportu a organizování sportovních her, asociální chování v kolektivu, pohrdání fair play a nepřekonatelný odpor k turistice a výletování….. Pevně věřím, že právě vzhledem k těmto vlastnostem jsem tou osobou na pravém místě a i díky tomu si ten tábor užijeme. Alda Chalda

Aleš MRÁZEK „Mrazík, Plachta, Sekyrka, Nafťák, Anděl …“ – sportovní vedoucí II. kategorie („sporťák“)

Na Jankov mířím po čtvrté, potřetí jako sporťák,což znamená jediné:buď bez toho nemůžu žít, nebo zde mám prostě nedodělanou práci…“ P.S. Nuda,vyhybka či zpoždění nezlomí mé nadšení (natož praštění) !

Šárka NOVOTNÁ – zdravotnice („zdravuška“)

Kráčím lesem s lékárničkou na rameni.
Zhlédnu k zemi, vidím krev na kameni.
Rozkaz můj zní:“Všichni stát.“
Nemá význam se dál hnát.

Najít jej však musíme.
Zranění jeho snad ošetříme.
„Není to vážné.“ Uklidňuji jej.
Za chvíli ti zas bude hej.

Jana STŘELCOVÁ „Janička“- zdravotnice („zdravuška“)

Zdravím z vagonku jménem Marodka, pevně doufám, že se letos budu setkávat pouze s cestujícími, kteří si budou pravidelně docházet pro léky. Jen ve výjimečných případech jako je nemoc, úraz a vešky (ty letos opravdu nechci) je pro vás vagonek otevřen, kde se o vás rádi postaráme. Těším se, že se s vámi se všemi každý večer uvidím při udílení prasátka a kočičky za bodování, jo uklízet se musí….

Veronika CHAMRÁDOVÁ „Verča“- zdravotnice („zdravuška“)

Pracuju jako zdravotní sestřička na Urgentním příjmu v Motole. Práce mě baví ikdyž je někdy hodně náročná. Mám rádfa malé děti a ve volných chvilkách chodím hlídat do dvou rodin dětičky.
Mám ráda sluníčko, moře. Jezdím na kole, lyžuju. Ráda se bavím. To musí stačit.

Petr VOLEVECKÝ „Volevouš“ – volný vedoucí pro CETEH („cetehář“)

Ahoj!
V duchu nečekaného, ale o to příjemnějšího vítězství borců z České republiky na mistrovství světa v ledním hokeji mi dovolte pár řádků o mé osobě:
Členem základní sestavy jsem od roku 1997 a od té doby jsem nevynechal ani jeden zápas naší reprezentace. Letos se tedy zúčastním s naším výběrem již čtrnáctého šampionátu v řadě. V průběhu mé kariéry jsem sbíral tituly na všech možných postech – nejprve jako praktikant, poté jako oddílový vedoucí a od roku 2004 oblékám dres přípravného a realizačního týmu.
Mezi mé nejsilnější herní dovednosti patří zejména tvorba hry (celotáborové etapové hry CETEH), svou zručnost uplatňuji v herní dovednosti „kytara“. Jako doplněk rád provozuji i další sporty (fotbal, volejbal, stolní tenis, šachy) a jsem připraven se v těchto disciplínách nechat kdykoliv porazit .

Martin LIŠKA „Lišák“ – volný vedoucí pro stanování („logista“)

Ahoj, je mi 21 let a na letošním táboře budu působit jako volný vedoucí. Koníčkem nazývám hlavně hudbu, turistiku, techniku, či motorismus.. V civilu pracuji jako strojvedoucí u ČD a.s. Na Jankově jsem začínal také jako malý táborník. Láska k chatičkám, vůni táboráku a krku kytary mi vydržela a proto jedu letos již po deváté v řadě. Mimo tábor jezdím rovněž na školy v přírodě coby vychovatel a děti mám tak moc rád.. Budu bdít nad blahem vás, kluků a holek a dojde-li snad k nějaké mimořádnosti, budu se snažit být co nejzodpovědnějším řidičem našeho služebního vozu. Ve volných chvílích se pak budu starat o blaho vašich vedoucích. Tak ahoj na čerstvém vzduchu, v létě plném her a zážitků se skvělou partou, ahoj na Jankově!

Josef TŮMA „Pepíno“ – noční vedoucí, PR („ajťák“)

Když spočítáte všechny chatičky na táboře, vydělíte ho počtem paland na posledním srubu a vynásobíte počtem stožárů na vlajku dostanete můj věk. Ale to není tak důležitý. Věřte, že se na Jankov 2010 těším stejně jako vy. Spolu s Aničkou se budeme starat o Váš bezproblémový spánek. Tak u autobusu zdar.

Anna MALATKOVÁ „Ani-Luci“ – noční vedoucí, PR („ajťák“)

Ahoj táborníci, je mi 21 let (takže už můžu řídit i tramvaje) a letos se budu spolu s Pepínem starat o Vaše noční bezpečí a klidný spánek.
Přes rok se věnuji studiu žurnalistiky, sportu nebo – od loňského roku – přípravě tábora
Doufám, že si spolu tábor užijeme a že bude na co vzpomínat.

Jitka PLZÁKOVÁ „Jíťa“- oddílová vedoucí 1. oddíl („oddílačka“)

Ahojky, je mi 19 let a letos jsem dostudovala gymnázium. Ráda si hraji, chodím do přírody, jím, spím, občas si s dětmi zazpívám nějakou písničku a samozřejmě ráda jezdím na tábor. Na Jankov jezdím od dětských let a letos absolvuji tento tábor podesáté. Moc se na své holčičky těším a doufám, že si spolu tábor užijeme a dlouho na něj budeme v dobrém vzpomínat:)

Tereza DUŠKOVÁ „Terča“- oddílová vedoucí 2. oddíl („oddílačka“)

Ahojky, je mi 23 let. Jsem z Prahy, kde jsem také vystudovala sociální pedagogiku. Na tábor Jankov jezdím už od dětství. Letos se budu starat o nejmenší chlapečky ve 2. oddíle, jako loňské léto. Mezi mé nejoblíbenější sporty patří lyžování a plavání. Ve volném čase se ráda starám o děti, kreslím, maluji a vyrábím různé věcičky a už se moc těším, až budeme na táboře vyrábět společně. Čas uteče jako voda a už brzy si spolu užijeme spoustu zábavy. Těším se na vás!

Babeta URBANOVÁ „Babet“ – oddílová vedoucí 3. oddíl („oddílačka“)

„Ahoj všichni táborový kamarádi. Jmenuji se Babeta, je mi 20 let a na Jankov už jezdím opravdu dlouho. Stejně jako v loňském roce se moc ráda stanu „náhradní maminkou“ pro malé slečny tábornice. V současné době studuji vysokou školu a doufám, že časem budu navrhovat zahrady. Hrozně mě baví kreslení, malování a všechno možné i nemožné výtvarné skotačení. K tomu všemu ráda tančím a jezdím na bruslích 🙂 a ze všeho nejvíc se na vás – všechny jankováky a jankovačky – těším :-)“

Vojtěch HLAVAČKA „Vojta“ – oddílový vedoucí 4. oddíl („oddílák“)

Milé děti, rodiče a kamarádi. Je mi 20 let a pocházím z Prahy. V současné době jsem úspěšně absolvoval střední průmyslovou školu – obor počítače. Zároveň jsem přijat na ČVUT – obor počítače.  Na tábor s vámi jedu již po osmé a mým zálibám patří převážně sport – 10 let jsem závodně plaval a dva roky se věnuji atletice. Mám rád každý sport, a proto se můžete, děti těšit na spoustu sportovních a pohybových her, a nejen těch, ale i na spoustu dalších. Mého parťáka mi bude dělat Terka Coufalová, tak doufám, že se vám s námi bude líbit a že nás nebudete moc zlobit. Tak ahoj, už se moc těším

Markéta ŠTĚTINOVÁ „Maky“ – oddílová vedoucí 5. oddíl („oddílačka“)

Ahojky táborníci!

Říkají mi Maky a mám 22 let . Letos se na Jankov chystám podruhé a  spolu s Kačkou se budu se starat o slečny z pátého oddílu.Ráda se směju a soutěžím a proto doufám, že si spolu užijeme spoustu legrace, takže  si nezapomeňte přibalit dobrou náladu a chuť vyhrávat:)   Moc se na Vás těším.

Petr PŘECECHTĚL „Přécik“ – oddílový vedoucí 6. oddíl („oddílák“)

Ahoj, je mi 19 let a jsem studentem gymnázia. Na Jankov jezdím od svých dětských let, přičemž poslední čtyři roky jsem byl v pozici praktikanta. Letos mi je premiérově svěřena role oddílového vedoucího kluků ze šestky, tak věřím, že si těch krátkých dvacet dní na tomto skvělém táboře náležitě užijeme.

Petra RYBÁČKOVÁ „Péťa“ – oddílová vedoucí 7. oddíl („oddílačka“)

Ahoj, jsem studentkou Pedagogické fakulty v Praze,obor Český jazyk a Speciální pedagogika:-) Na tábor se hrooooozně moc těším,co vy??:-) na Jankov jedu už asi po 7. a opět tvoříme silnou dvojici s Martinkou,s kterou jsme připravily spoustu her a zábavných programů,na které se fakt tešte:-)

Jiří VLACH „Suchoš“ – oddílový vedoucí 8. oddíl („oddílák“)

hoj všichni Jankováci, mnozí z vás mne již znají, protože letos jedu jako vedoucí počtvrté. Stále patřím do řad studentů a tak jsem měl čas připravit spoustu super her, které si se mnou zahrajete. Mezi mé koníčky patří kromě filmů hlavně sport jakéhokoli druhu, takže se těšte…a já se těším na vás Zdar a sílu, najdeš v sýru :-))

Nikola PEJŘIMOVSKÁ „Nikča“ – oddílová vedoucí 9. oddíl („oddílačka“)

Moji milí jankovští kamarádi! Vy, co  už mě nějakou dobu znáte, jistě víte, že se na tento nejlepší tábor, letos s tématikou kouzelného Orient Expressu, vydávám jako jeden z členů výchovných pracovníků již posedmé. A každý rok nás Jankov něčím překvapí.. Letos tomu nebude jinak! Těším se na Vás, jak si spolu zařádíme, zasmějeme se, budeme hrát hry.. Protože já jsem pro každou legraci 🙂 Jsem kamarádská, kdykoli Vám s čímkoli poradím, ale umím se i někdy trošku rozzlobit 🙂 Miluji pejsky a baví mě míčové hry, ruční práce, plavání.. a patlání :)) A na konec bych dodala, že jsem na světě již 23 let a tak trošku ještě studuji.. 🙂

Martin HYNEK „Márty“ – oddílový vedoucí 10. oddíl („oddílák“)

Nazdárek Jankováci,

stejně jako loni, tak i letos se spolu uvidíme na naší úžasné výpravě za dobrodružstvím a letní pohodou. Teď k věci: můj oddíl bude plnit přísně tajný rozkaz č. RT33-X-2010/1, jehož obsah se dozvíte až na místě. Tato mise je přísně tajná. Bude vyžadovat vaše odhodlání, chytrost, bystrost, zdatnost, víru a kázeň. Času je málo, zahájení mise se blíží. Takže se těšte svišti 😛 Nazdar bazar ve středu

Tereza LÖFFELMANNOVÁ „Löffi“ – oddílová vedoucí 11. oddíl („oddílačka“)

Ahoj, miluji cestování. A vzhledem k tomu, že se letos bude na Jankově cestovat Orient Expressem o106, tak se na tábor těším snad ještě víc než kdy jindy. Kromě cestování mám ráda sport a čas strávený s příjemnými lidmi. Na druhou stranu nesnáším samotu a nudu, protože se domnívám, že lidský život pro ně není dostatečně dlouhý. A ty tři týdny na Jankově už vůbec ne!!!

Petr JEDLIČKA „Jedla“ – oddílový vedoucí 12. oddíl („oddílák“)

toho času pracující ve státních službách se těší na 12. oddíl. Na tábory jsem jezdil jako malý kluk a zažil jsem spousty legrace a odnesl si spousty zážítků a doufám, že teď zase vy si užijete spousty legrace a odnesete si spousty zážitků z letošního Jankova. A pozor na prasata !!!

Barbora MENCLOVÁ „Bára“ – oddílová vedoucí 13. oddíl („oddílačka“)

na tábor do Jankova jedu už podruhé. Své táborové začátky jsem prožívala na Slapech, ale změna je život. Mám spoustu rozmanitých zájmů od sportu, přes přírodu a divadlo až po vymýšlení lumpáren, tak doufám, že si to spolu užijeme. :-)) Moc se na vás těším.

Jakub PALEČEK „Palda“ – oddílový vedoucí 14. oddíl („oddílák“)

Ahoj,

jmenuji se Kuba a na tábor jedu letos již po 14. Samozřejmě počítám i léta strávená na Jankowe jako dítě, i když i v pozici praktikanta či oddílového vedoucího to není jinak 🙂 Na tábor, se jako vždy moc těším a jsem všemi deseti pro jakoukoli srandu a zábavu, ale pro hrubé porušování táborového řádu a zejména pak pro nekamarádské chování nemám absolutně žádné pochopení. Všichni přežijte zbylé dny do tábora ve zdraví a pak prožijeme tu nejlepší část léta společně s nezapomenutelnými zážitky.

Petra BECHYNSKÁ „Péťa“ – oddílová vedoucí 15. oddíl („oddílačka“)

Úsměvem s odjíždět všichni budem Jankova z, že a zvládneme klidu a pohodě v vše to, že doufám tak poprvé Jankov na jedu letos. Labem nad Ústí z jsem a let 24 mi je. Oddílu 15. vedoucí budu a Petra se jmenuju, ahoj.

Pavel STRUŽKA „Strůža“ – oddílový vedoucí 16. oddíl („oddílák“)

Těm co jedou na Jankov poprvé se představím v průběhu tábora a Ti, kteří mě znají se nemusím představovat. Letos se opět vracím k 16. oddílu a věřte, že nás čeká spousta srandy a zážitků.

Lucie WINKLEROVÁ „Lůca“ – praktikantka 1. oddíl („prágoška“)

Čau Jankováci a Jankovačky.

Mě asi moc neznáte,jedu na Jankov jako prágoška poprvé.Jmenuji se Lucie a studuji střední zdravotnickou školu.Ve volném čase sportuji,konkrétně hraji volejbal,squash a zahraji si i fotbal.Ráda také fotím,chodím do keramiky a udělám (skoro) všechno jen,aby byla sranda.Už se na Vás těším milí Jankováci a věřím ,že si to tam všichni spolu pořádně užijeme.

Klára HÁJKOVÁ – praktikantka 2. oddíl („prágoška“)

Ahoj na Jankov jedu již po desáté ale poprvé jako praktikantka.Studuji střední školu Veřejnosprávní činnosti, aktivně se věnuji sportu zejména krasobruslení.Hraji na hudební nástroje,a ráda maluji. Mám ráda děti tudíž se těším na aktivity s nimy a na skopičiny které budeme provádět:)

Martina HLADOVÁ -praktikantka 3. oddíl („prágoška“)

Ahoj všem Jankováčkům a Jankovačkám, je mi 17 let a letos budu společně s Babetkou pečovat o slečny ze 3.oddílu. Studuji na osmiletém gymnáziu v Příbrami, později chci zkusit štěstí na pedagogické fakultě – baví mě historie a literatura, ale také všechny formy umění

Na Jankov jedu už popáté, ale letos poprvé s 2.turnusem. Věřím, že během těch 2Oti společných dní si užijeme spoustu legrace a zároveň se všichni něco nového dozvíme a naučíme. Těším se na vás

Tereza COUFALOVÁ „Cufina“ – praktikantka 4. oddíl („prágoška“)

Ahoj, ahoj Jankováčci! Mé jméno je Terka Coufalová a kamarádi mi říkají „Cufina“=) Letos jsem úspěšně odmaturovala na Umělecké škole, takže už teď se moc těším, až budu na táboře a užijeme si všichni společně ty pořádně správňácké prázdniny! Mám ráda kreslení, grafiku, in-line, hokej, tanec, hudbu, posezení s přáteli… Tento rok budu jako praktikantka u 4.oddílu spolu s oddílákem Vojtou! Už se na Vás všechny moc těšíme, až si užijeme spoustu her, zábavy a kopec srandy! Začněte už hezky odpočítávat dny do odjezdu na ten nejlepší tábor na světě! Mějte se krásně a opatrujte se=)

Kateřina LUDVÍKOVÁ „Kačka“ – praktikantka 5. oddíl („prágoška“)

Ahoj Jánkováci a Jankovačky. Letos mířím na Jankov jako prágoška již podruhé a věřím, že si to s Vámi užiju minimálně stejně jako minulý rok. Studuji střední školu a ve volném čase se věnuji sportu, zejména cyklistice a aerobicu. Ráda navlékám korálky a tvořím různé dárečky, ale kvůli škole už na to bohužel nemám moc čas. Už se na Vás všechny moc těším a pevně věřím, že si užijem spousty legrace 🙂

Václav LIŠKA „Lišáček“ – praktikant 6. oddíl („prágoš“)

Ahoj všichni jankováci. Jmenuji se Vašek Liška a již třetím rokem studuji Střední školu elektrotechniky a strojírenství v Praze. Na Jankov jedu po sedmé, avšak poprvé jako praktikant. Mými koníčky jsou železnice, motosport, cestování a vůbec různé aktivity, při kterých se dá zažít alespoň trošku legrace a zábavy. Na náš tábor se mooc těším, protože jsem minulý rok už nemohl jet. Budu praktikantem šestého oddílu a s mým vedoucím se budeme snažit udělat našemu oddílu a vůbec všem dětem veselý a hravý tří týdenní pobyt na táboře. Myslím, že se máte všichni na co těšit. Mějte se hezky a uvidíme se na Jankově.

Martina JIROUŠKOVÁ – praktikantka 7. oddíl („prágoška“)

Je mi 18 a na Jankov jedu jako prágoška již po třetí. Letos máme s Péťou Rybáčkovou sedmý oddíl. Baví mě lezení, jak po stěnách, tak po horách (po stromech ani okapech nelezu, tedy většinou), a všelijaké možné i nemožné sporty a pohybové aktivity, jakožto i činnosti výtvarné a relaxační (třeba spaní ). Holčiny se nemusí bát, že se s námi budou nudit, protože máme pro ně připraveno takové množství her (a ještě něco navíc, ale pšššš), že snad nebudeme moci chodit ani spát, abychom si je všechny stihly zahrát .

Martin JANSEN – praktikant 8. oddíl („prágoš“)

je mi 20 let a jako dítě jsem byl na Jankově 11x. Teď, po třech letech pauzy, se rád vrátím zpět jako praktikant a zažiju nové zážitky.

Štěpán FRYDRYCH – volný praktikant pro stanování („prágoš“)

Zdravím, je mi 17 let. Chodím už 2 rokem na střední průmyslovou školu.Na tento tábor pojedu letos po 14 a letos jedu jako volný praktikant což znamená že budu s dětmi na putovním táboře . Jinak mé zájmy a koníčky jsou jakýkoliv sport , hudba, četba , historie, a již 5 let jsem v pionýrské skupině kde jezdíme taky na tábory. A co se týká tohohle ročníku věřím že si to všichni užijeme a budeme se bavit.