5. Den – 2. etapa CETEHu – Božská mana

24.Červenec 2009

Dnes se dobrodruzi posunuli v pátrání po kouzelné formuli zas o kousek blíž. Kouzelník Peterlin objevil božské vřídlo, kde ze země prýští Božská mana. Dnešním úkolem bylo přenesení tohoto nápoje do nádob, které Peterlin očaroval, aby dokázaly udržet kouzelnou moc této tekutiny. Dobrodruzi se jí však nesměli vůbec dotknout, a tak ji přenášeli pomocí pohárků držených dvěma kouzelnými hůlkami. Na konci dne, po několika hodinách snažení, se jim podařilo přenést dostatečné množství tekutiny na to, aby kouzelná moc Božské many stačila na vyřčení kouzelné formule a tím došlo k uzavřeni Brány světů. Dračí vejce je stále drženo jako rukojmí a Drakonus zatím nemůže nic dělat. Bojím se však pomyslet na další možný průběh, pokud dobrodruzi poleví ve svém snažení a v dalších 15 dnech Bránu neuzavřou. To by se pak z vejce vyklubalo dračí mládě a Drakonus by neznal slitování s nikým, aby ho získal zpět. Prozatím jsme tedy v bezpečí.

Dnes jsem dostal zprávu od mého pozorovatele na místě daleko od našeho tábora, kde přespávají družiny, které se starají o naše zásobování. Zpráva a fotky se zdržely, neboť je posílal po holubovi, který si zaletěl na dovolenou a přiletěl za mnou až dnes. Opožděně bych vám chtěl ukázat, jak se stavěly příbytky na vzdáleném tábořišti.

Když dobrodruzi neshromažďovali Božskou manu, hráli si v lese.

Večerní nástup byl zpestřen rozdáváním balíků poštovní služby a vyhlášením hodnocení úklidu.

Navečer přijelo kočovné divadlo v maringotkách. Všechny dobrodruhy pobavilo vystoupení s názvem „Jak Ferdu soudili.ale neodsoudili“. Byl to příběh o Ferdovi mravencovi, jenž přišel z jiného palouku a skamarádil se se všemi, kromě protivné berušky. Chvilku mu sice hrozilo nebezpečí, že bude potrestán za to, že vběhl do cesty šnekovi, ale nakonec všechno dobře dopadlo. (Váš elfí zapisovatel)