17. Den – Táborová pouť a zakončení Cetehu

04.Srpen 2008

Pondělí, 17. den tábora, nám přineslo více než větrné počasí, jednu průtrž mračen, ale taky sluníčko a i přes únavu dobrou náladu. Dopoledne jsme si ještě hráli v oddílech a snažili se uklidit všechny papíry v táboře i v lese, aby po nás zůstal pořádek.

Na konci poledního klidu došlo k zásadní události v životě táborníků, protože všichni, kteří s námi na II. turnusu byli poprvé, museli být pokřtěni Neptunem. Děti naštěstí jenom vodou, ale šest nových vedoucích, praktikantek a zdravotnice musely vytrpět nánosy mouky, vajec a smrdutého bahna ze zdejších rybníků :), aby se z nich staly řádné Jankovačky.

Odpoledne jsme si pak moc užili atrakce na táborové pouti, na kterých malí indiáni mohli získat v nejrůznějších disciplínách a dovednostech penízky, za něž si pak v krámku U dvou koček vybírali nejrůznější dobroty a hračky. Nejstarší táborníci se přitom starali o ty nejmenší, aby se v tom mumraji neztratili.

Po večerním nástupu se už všichni nemohli dočkat, až bude vyhodnocení celotáborové etapové hry Indiánské léto. I když vítězové se dali vytušit z výsledků jednotlivých etap a přetahované, byli malí i velcí indiáni překvapeni slavnostní atmosférou ve svitu reflektorů, když dostávali od svých kmenových náčelníků certifikáty za splnění všech indiánských zkoušek a také korálky na krk. Vítězové, Kowjankové a Watanaiové, pak získali ještě malé lapače snů, takže si na letošní II. turnus jistě vzpomenou pokaždé, až půjdou spát…