14. Den – šestá etapa Cetehu

01.Srpen 2008

A je to tady! Dnešním dnem vyvrcholila celotáborová hra! Kmeny se v poslední šesté etapě utkaly ve vodním klání na hladině nedalekého Stříbrného jezera. Při nebezpečném překonávání této přírodní překážky museli indiáni prokázat nejen odvahu a hbitost, ale zejména týmového ducha. Vlastní hra spočívala v postupném přetahování indiánů na nafukovacích lodích. Vzhledem k parnému počasí jsme jen a jen uvítali, jak se indiáni při této taškařici pěkně zmáčeli chladivou vodou jezera. Mezi mladšími kmeny těsně zvítězili Kowjankové před Suchošony a ve starší skupině Ututatise před Watanai. Protože se ale ještě započítávají výsledky přetahované, zatím není vítěz jasný…

Ani velké vedro nemohlo táborníky odradit od přípravy na Jankovskou placku, speciální přehlídku talentovaných dětí, kteří chtějí ostatním něco předvést. A tak jsme večer shlédli několik pohádkových i vtipných scének od malých i velkých indiánů, viděli tanečnice i gymnastky, dokonce jednoho tanečníka a také slyšeli krásný zpěv.

A aby toho nebylo málo, v noci se nejstarší oddíly vypravily na noční výsadek, speciální pochod a přežití v neznáme krajině pod vedením dospělých, které bude další den pokračovat pochodem na Blaník.